Alaplı Belediye Başkanı ilçenin sorunlarını AKP Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ile yetkililere taşıyor, çözümünü sağlıyor.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Ankara ziyaretiyle ilgili basın mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye Başkanlığı'ndaki odasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara'daki temaslarıyla ilgili bilgi verdi.  Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan ile birlikte önce Kültür Bakanlığı'nı ziyaret ederek, Taşbaşı mevkiindeki sahil dolgu projesi için ödenek istediklerini belirten Çimenoğlu, taleplerinin Bakanlık yetkililerince olumlu karşılandığını bildirdi.  Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü'nü de ziyaret ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

KONUTLAR TESLİM EDİLMEDİ

Milletvekilimizle birlikte İlçemizdeki afet konutlarının çevre düzenlemesini yapabilmek için bir dosya içerisinde gerekli bilgileri sunmak suretiyle ödenek talebinde bulunduk. Bilindiği gibi, İlçemizdeki afet konutları,  1998 yılındaki sel ve heyelanın ardından evsiz kalanlar için Belediyemizce verilen arazinin üzerine Bayındırlık Bakanlığı'nca yapılmıştı. Halen, tapusu Belediyemizin üzerinde bulunan afet konutlarının, konutlar teslim edilmeden önce yol ve çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyordu. Ancak, çevre düzeni yapılmadan konutlar teslim edilmedi. Tapusu halen Belediyemizin üzerinde olduğu için, buradaki konutların tapuları da halen çıkarılamadı. Biz, tapuyu vermek için gerekli çalışmalara başladık.  Afet ve Acil Durum Genel Müdürlüğü yetkilileri de, afet konutlarının çevre düzeninin yapılabilmesi için bize ödenek çıkaracaklarının sözünü verdiler.

 YENİ VALİ'YE ZİYARET

Yine sayın Milletvekilimiz Prof.Dr. Ercan Candan ile birlikte,  Zonguldak Valisi olarak atanan ve halen Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini sürdüren Sayın Erol Ayyıldız'ı ziyaret ettik.   Yakında görevine başlamasını beklediğimiz Sayın Valimiz Erol Ayyıldız'ın Mahalli İdareler'de görev yapmış olması, ilimiz için ve özellikle ilimizdeki belediyeler için bir şanstır diye düşünüyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yeni Alaplı köprüsü girişindeki bölünmüş yoldan, Alaplı ilçe merkezine bağlantı yolu açılmasını talep ettik, bir dosya ile birlikte. Avrupa Birliği standartlarına uymadığı için, yasa ve yönetmeliğe de aykırı olduğu için bu talebimizin yerine getirilmesinin kesinlikle söz konusu olmadığını söylediler. Önümüzdeki günlerde Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde de bu konuyla ilgili bir görüşme yapacağız. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde yeni yapılan bölünmüş yolda yaşadığımız bazı sıkıntıları da anlattık. Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini söyledikleri Balıkçı Barınağı mevkiine bir döner kavşak yapılacağını ifade ettiler. Bunun yanında, Taşbaşı Caddesi'nin de Karayolları'nca asfaltlanmasını istedik; bunu da kabul ettiler. Yakın bir zamanda Taşbaşı Caddesi de asfaltlanacak.

SENTETİK ÇİM İHALESİ YAPILACAK

Sentetik çim ihalesi yapılacak olan Tepekent Mahallesi'ndeki futbol sahasının üzerinde de 4 adet ipotek çıktı. Üç ipoteği kaldırdık; SSK'nın koyduğu ipotek de sanıyorum yakında kalkacak ve en kısa sürede bu sahanın sentetik çim ihalesi yapılacak. İller Bankası Genel Müdürlüğü'nü ziyaretimiz de olumlu geçti. Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sisteminin bir an önce ihaleye çıkarılmasını istedik.  Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi ihalesinin iki ay içerisinde yapılacağını ifade ettiler. 5 milyon 250 bin lira proje bedeli bulunan Alaplı Derin Deniz Deşarj Arıtma Sisteminin yüzde 50'si hibe ile, yüzde 50'si de İller Bankası'nın Belediyemize vereceği kredi ile yapılacak.

BETONLAMA ÇALIŞMASI

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, 2013 yılının Mart veya Nisan ayında Taşbaşı deniz dolgu alanında alt ve üst yapı çalışmalarına başlamayı hedeflediğini ifade ederek, yeni Belediye dükkanları ile ilgili adli sürecin de sonuçlandığını ve imara ve yasaya aykırı bir durum tespit edilmediğini bildirdi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Bahar Sitesi'nin içindeki yollarda beton kaplama çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını da sözlerine ekledi.