Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş Ereğli Kamuoyuna başlıklı bir açıklama yaptı ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanını suçladı.

 

Odabaş, Kdz. Ereğli Belediye Başkanına yapılan saldırıda kendisinin azmettirici olduğunu öne sürdüğünü belirtirken, Kaldı ki böyle bir niyetim olsaydı birilerine azmettirmem kendim gerekli uygulamayı yapardım. Ve  bunu da tüm şehir protokolünün bulunduğu bir ortamda ve de kendi evimiz sayılabilecek otelimizde değil daha değişik bir ortamda yapardım dedi.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanının ilçede halkın suyunu kestiğini, işyerlerini mühürlediğini ve yaptığı baskıcı tutumları eleştiren Yusuf Odabaş yazılı açıklamasında şöyle dedi:

 

AZMETTİRİCİ DEĞİLİM

 

19 Ağustos 2011 Cuma günü akşam Büyük Anadolu Otel'de, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ile işçi arkadaşlarım arasında yaşanan arbede sonrası  yerel ve ulusal basında çıkan haberlerle ilgili olarak bu açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur.

 

Belediye Başkanı otel çıkışında göz göze geldiğimizi ve kendisine küfür ettiğimi, olayı benim azmettirdiğimi iddia etmektedir.

 

AZMETTİRMEM KENDİM UYGULARIM

 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ; Uzun zamandır teşkilatıma ve şahsıma yapılan asılsız iftiralara  'SÖZ GÜMÜŞ İSE SUKUT ALTINDIR' ata sözünden yola çıkarak susmayı tercih ettim. Hiçbir zaman azmettirme ihtiyacı duymadım, Kaldı ki böyle bir niyetim olsaydı birilerine azmettirmem kendim gerekli uygulamayı yapardım. Ve  bunu da tüm şehir protokolünün bulunduğu bir ortamda ve de kendi evimiz sayılabilecek otelimizde değil daha değişik bir ortamda yapardım.

 

Bugün öğlen saatlerinde bir grup genci galyana getirerek şubemize yaptırdığı eylemden de rant elde etmek istemesini kamuoyunun takdirine bırakarak, bundan sonrada susmayacağımı belirtmek isterim.

 

HALMIN SUYUNU KESİYOR, İŞYERLERİNİ MÜHÜRLÜYOR

 

Bu yaşanan olay kendisinin Ereğli'yi getirdiği noktayı görmesi için çok iyi bir fırsattır aslında. Her fırsatta Sevgi Barış Dostluk kenti dediği Ereğli ve Ereğli'de yaşayan insanları suyunu kesmekle, işyerlerini  kapatmakla, evini yıkmakla tehdit ettiğini hepimiz bilmekte ve duymaktayız. İşte bu yaşadıkları, yaptığı baskıcı ve hukuksuz uygulamaların doğal sonuçlarıdır. Şunu da ifade etmek istiyorum ki işyerleri mühürlenip, kapatılan ve yıkılan esnaflar korkularından susuyorlar ve hiçbir tepki veremiyorlarsa bunun sebebi Ereğli Belediye Başkanıdır.

 

NİFAK SOKTU

 

Belediye Başkanı Ereğli'de herkesin arasına bir nifak bir ayrılık soktu, bir tek Erdemir ve Türk Metal'in arasını bozamadı işte bunun için  uğraşıyor. Çünkü kendisi Ereğli'de kaos ortamından besleniyor, kimsenin yakınlaşması uyum içinde çalışması onun işine gelmiyor. Üzülerek görüyoruz ki; Erdemir ve Sendikamızın uyum içerisinde çalışmasını bozmak için elinden geleni yapıyor, çünkü teşkilatımızın ne kadar güçlü ve Ereğli'de söz sahibi, yön belirleyici bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu görüyor ve kendisinin dümen suyuna girmeyenlere hemen savaş açıyor.

 

TOPLANAN İMZALAR VALİ VE KAYMAKAMA

 

Geçtiğimiz hafta Ereğli'de gelişen olaylarla ilgili; başta Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımızla görüştüm. Ereğli'de birlik beraberlik olmamasının sebebinin, insanların sessiz kalmasının müsebbibinin belediye başkanı olduğunu  anlattıktan sonra gerekli şikayet dilekçelerimizi kendilerine bizzat verdim. Onlardan da tekrar gerekli incelemenin yapılmasını arz ediyorum.

 

BİZİ BAKANLIĞA ŞİKAYET ETTİ

 

Öncelikle kamuoyunun şunu  bilmesini istiyorum; burada sendikada görev alan arkadaşlarımızın hepsi sonuçta Erdemir personelidir ve hepsi işçidir. Bizim sendikamızda yönetici, baş temsilci veya temsilci olması onu Erdemir'den soyutlamaz yine Erdemir işçisidir.

 

Olay sonrası bende arkadaşlarımla görüştüm, olayın tamamen o anda geliştiğini, kendilerinin Belediye Başkanı'na İç İşleri Bakanlığı'na otelin kapatılması için dilekçe verdiğin ve bizim aidatlarımızla yapılan otele nasıl geldiğini sorduklarını kendisi de cevap olarak siz kimsiniz lan bana hesap mı soruyorsunuz, sizin ciğerinizi sökerim, kellenizi alırım şeklinde arkadaşlarıma karşılık vermiş. Anladığım kadarıyla koruması da bu cevaptan cesaret aldı ve bizim arkadaşlarımızı iteklemeye ve darp etmeye çalışınca ortam gerilerek arbede yaşanmıştır.

 

Arkadaşlarım zaten davacı olmuşlar olay yargıya intikal etmiş bir olaydır. Ben buradan tekrar Ereğli kamuoyuna, işçi arkadaşlarıma ve siz  değerli basın mensuplarına bu olayın bir azmettirme ve planlı bir saldırı olmadığını ifade etmek istiyorum.

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN EMİR ALMAYIZ

 

Belediye Başkanı, halkın gözünde partililerin gözünde, esnafın gözünde bitmiş olmanın çılgınlığıyla, sendikamızı ve beni hedef göstererek kahraman olmak istemektedir. Türk Metal Sendikası hiçbir zaman ne bir siyasi partiden ne de böyle kendini halkın gözünde bitirmiş sözüm ona belediye başkanından asla emir alarak yönetimini belirlemez. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada demokratik kurallara bağlı olarak çalışır. Yönetimini de her zaman işçinin hür iradesi ile belirler.

 

SON SÖZ

Sendikam ve ben bu güne kadar bütün siyasi kurum ve siyasilere eşit mesafede durduk ve bundan sonrada bu şekilde durmaya devam edeceğiz. Bölge halkımızın da bilmesini istiyoruz ki; kısa vadeli hesaplar yaparak Ereğlimizin geleceğini karartmaya çalışan, Erdemir ve Sendika düşmanlığı aşılamayı hedefleyen  sığ düşünceli insanlara Erdemir çalışanları olarak  bizler müsaade etmeyeceğiz, Ereğli halkının da böyle ayrılıkçı insanlara gerekli cevabı yeri ve zamanı geldiğinde vereceğine eminiz.

 

Türk Metal Sendikası ve şahsım olarak; bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir zaman kurulan baskılara, haksız uygulamalara ve tehditlere boyun eğmeyeceğimi belirtmek istiyorum..