Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleştirilen ikinci oturumla tamamlandı. Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski hizmet binasının da bulunduğu alan belediye meclis üyelerinin oybirliği imara eğitim alanı olarak işlendi.

 

Sivil toplum kuruluşları ile diyalog sürecine girildiğini, ilçenin birlik, beraberlik ve diyaloğa ihtiyacı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Uysal, Kdz.Ereğli’nin Osmanlı Çileğinin yanı sıra maskot olarak Osman’ı düşündüklerini açıkladı.

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını ikinci oturum ile tamamladı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal Başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

 

EREĞLİLİLER DERNEĞİ BAŞLATMIŞTI

Bir süre önce ilk adımları Kdz.Ereğlililer Derneği tarafından atılan ilçede birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik çabaları Kdz.Ereğli Belediyesi sürdürecek. Uysal, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının mutlaka bir araya gelerek bir masa etrafında bulunması gerektiğinin altını çizdi.

 

GÜÇLÜ BİR VİZYON

Sivil toplum kuruluşları toplantılara ağırlık vereceklerini belirten Belediye Başkanı Uysal, “Kdz.Ereğli’nin bir gelecek vizyonu olmalı bu vizyonu kurarken bir masa etrafında bütün aktörler toplanmalı, çünkü bu son derece önemli. Ereğli’nin birlik, beraberliğe ve diyaloğa ihtiyacı vardır. Sürtüşmeleri ortadan kaldıran yeni kapıları açan bir tek diyalog denilen sihirli cümle vardır. Bizler kendimizi de şehrimizi de ilçemizi de biz yönetelim dedik, bunlar da artık ağır ağır başlıyorlar. Çünkü Ereğli’nin yeni bir dil kullanması lazım, güçlü bir Ereğli vizyonu etrafında olmalıyız.

 

BELEDİYE ADIMI ATTI

Toplantıda, bir gün önceki oturumda İmar Komisyonu’na gönderilen eski devlet hastanesi arazisinin eğitim alanı olarak düzenlenmesi için imar planı tadilatı yapılması önerisi komisyondan geldiği şekliyle oybirliği ile kabul edildi. Bu kararla birlikte eski devlet hastanesi arazisinin üniversite kampüsüne dönüştürülmesi yönündeki çalışmalarda önemli bir adım atılarak, sorumluluk arazinin mülkiyetini elinde bulunduran devlet kurumlarına bırakılmış oldu.

 

“HERKES KENDİ PENCERESİNDEN BAKIYOR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal önerinin oybirliği ile karar altına alınmasının ardından tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, “Üniversite kampüsü Ereğli için çok önemli. Tabiki herkes kendi penceresinden bakıyor. Üniversite bilime ve aydınlığa açılan kapıdır. Ve ekonomik ilerlemeyi de sanayileşmeyi de üniversitedeki bilgiler yapar. Bu açıdan evet, üniversite ekonominin bir parçası olacak ama bilim çok önemli. Bu gün dünya da en önemli sermaye bilgidir, bilimdir. Bu kararımızın buna çok büyük katkıları olacağını düşünüyorum ve herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

EREĞLİ’NİN MASKOTU OSMAN

Başkan Uysal toplantı son bölümünde yaptığı konuşmasında ise kentlerin sembollerle tanıtıldığını belirterek, “Ereğli’nin de en önemli sembolü Osmanlı Çileği. O yine olacak. Bir de onun yanında Ereğli’yi ifade edecek bir maskot düşünüyoruz. Bu maskotun adı Osman olacak. Osman maskotu çeliği ve kömürü de ihtiva edecek bir tasarımla Ereğli’nin sembollerinden birisi olacak. Bunu da buradan duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)