Kdz.Ereğli'de bir grup vatandaş, sokaklarına giden yolun bozuk olduğunu gerekçe göstererek yol kapatma eylemi yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren eylem, belediye başkanının olay yerine gelerek vatandaşları ikna etmesiyle sona erdi

 

Kdz.Ereğli'de bir grup vatandaş, sokaklarına giden yolun bozuk olduğunu gerekçe göstererek yol kapatma eylemi yaptı. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi girişinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Kıyıcak Mahallesi Karabacak Sokak başlangıcına araçlarını park ederek trafiğe kapattı.

 

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Mahalle sakinlerinden Bayram Demirci, roman vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Karabacak Sokak'ta uzun zamandır yol sorunu yaşadıklarını, yetkililere konuyu iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm bulamadıklarını söyledi. Yazın toz, kışın çamurla mücadele ettiklerini anlatan Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

SANKİ BATAKHANE YOLU

"Yolu kesmemizin sebebi, eski ve yeni muhtarlarımız bizimle ilgilenmiyorlar. Seçim zamanı gelip,  'yolları yapacağız' diyorlar ama yapmıyorlar. Roman köyü olduğumuz için kimse bizimle ilgilenmiyor. Çevremizdeki her yer asfalt bir tek bizim yolumuz asfalt değil. Burası belediyeye ait, sanki batakhane yeri. Asfalt yapılmasını istiyoruz"

 

HİZMET VURGUSU

Bir süre sonra olay yerine gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'nin başlangıç noktasından girişi olan Karabacak Sokak'ta yaşanan mağduriyeti çözüme kavuşturacaklarını belirterek eylemi sonlandırmalarını istedi. Uysal, "Biliyorsunuz bu bölgede alt ve üst yapıda önemli çalışmalar yapıyoruz. Ben sizden rica ediyorum, bana güvenin asfalt sezonu bitmeden dediğiniz noktalarda gerekli asfaltlama işlemlerini yapacağız. Yolu trafiğe açın" dedi.

 

ÖNCE TEPKİ SONRA ALKIŞ

Bunun üzerine bölge sakinleri, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a güvendiklerini ve sorunun çözümünü yapacağına inandıklarını belirterek yaklaşık 1,5 süren eylemlerini sona erdirdi. Uysal, vatandaşların alkışlarıyla olay yerinden uğurlandı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)