AK Parti'nin Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığında düzenlediği 15. kuruluş yıldönümü programında Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın sözleri damgasını vurdu. Uysal, belediyenin hizmetlerinin FETÖ tarafından kesildiğini iddia etti.

 

AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kdz.Ereğli AK Parti İlçe Başkanlığında program düzenlendi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, bazı belediye meclis üyeleri, partinin eski ve yeni yöneticilerinin katıldığı etkinlikte önemli açıklamalar yapıldı. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, darbe girişimine tepki gösterdi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ereğli'deki bazı hizmetlerin de önünü kestiğini iddia ederek çarpıcı ifadelere yer verdi.

Uysal yaptığı konuşmada yaptığı açıklamalar "aynen" şu şekilde:

 

"DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ"

"Hakikaten gerek ilçe teşkilatımız olarak gerekse Ak Parti olaraktan gerekse ülkemiz olaraktan dünden daha güçlü olduğumuzu görüyorum. Ülkemizde hani hep söylüyoruz ya yeni Türkiye güçlü Türkiye bu darbe girişimi ve hain kalkışma bizlere çok şeyler öğretti. Sizler de bizleri bu egemenlik milli iradeye sahip çıkma noktasında nöbetlerimizde yalnız bırakmadığınız için başta kadınlarımıza ayrı ve özel bir teşekkür ediyorum. Gerçekten kadınlarımız alanları boş bırakmadılar. Gençlerimiz de alanlarda oldu ama kadınlarımızın hakkı ödenmez.


"YALVARMA NOKTASINA GELDİK"

Bu millet ile ne kadar gurur duysak azdır. Gerçekten neler ile karşılaştık bilmiyorum. Paralel yapı paralel yapı. Düşünün bir belediye başkanısınız, Gülüç'den Kepez'e kadar duble yol bitiyor, aradan 1.5-2 yıl geçiyor. Yalvarma noktasına geldik. Yazı yazdık, ziyaret ettik, Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğü'ne gittik. Yok olmaz, yok şöyle. Ne ise ne kardeşim. Duble yolda durmaktansa oraya cep açıp araçların durması daha tehlikesizdir. Bırakın mühendislik bilgilerini falan ama açamıyorsunuz.

 

"BENİ HAPSE ATIN BEN PARAYI ÖDEYEMEM"

Diyorlar ki konuşuyorsunuz, 'açarsanız başkanım inadına biri birine vurur siz de paranızı ödeyemezsiniz çünkü sizin özel olarak kişiye mahsus borç çıkar.' Şimdi gerçekten şahsıma ait bir borç çıkmazsa o borcu ödeyecek benim param yok. Ödeyemediğim için de açmaya cesaret edemiyorsunuz. Çünkü birisi ölecek bir tazminat davası açacaklar gitti, bana deseler ki hapis mi yatarsın, bende beni hapse atın ben parayı ödeyemem. Bunları yapamadık ama hangi yapı demek ki bu paralel FETÖ denilen bu hain terör örgütüymüş. Gelirken herkesin bildiği bir yerden bahsedeceğim günlerdir onunla uğraşıyoruz.

 

ARABA YIĞINI

Hain FETÖ girişiminden önce başkan yardımcıları ile birlikte Cumartesi günü eskiden hayvan pazarı olan Erdemir'in üst geçidinin orada 1-2 saat dolaştık. Oradaki Kavaklık Mahallesinden Göçmenlerden gelen trafiği oradan oradaki Erdemir'in hayvan pazarı veya top sahasının oradan yukarıdan verelim hani diyorlar ya kavşağa 150 metre olsun oradan 250-300 metreyi yaklaşık buluyor. Biz dedik ki orayı açacağız ardından da darbe girişimi oldu. Oradan o yolu Carfurun oradaki göbekteki araba yığıntısı neler meydana getiriyor? Bir Ereğli'den gelenler, iki Göçmenler ve Kavaklıktan girenler yani şehre göbekten geri dönmek üzere gidenler. Okul, öğretmen, oradaki okullardan dönenler ve sadece ve sadece köprünün oradaki hayvan pazarı dediğimiz yerdeki yan yolu açsak şehre yapsak yüzde 30-40 araç trafiği azalır. Orası hastane yolu, geçen gün Zonguldak'a gideceğim,  1 saat öncesinden çıktım Vali ile olan randevuma yetişemedim. Normalde 40 dakikaya geçmez benim valiliğe gitmem. İmam Hatip'in orada bir takıldım bir türlü yürümüyor.

 

"VATAN İÇİN ÇALIŞMAMIŞ ŞEREFSİZLER"

Niye yapmıyorlar size şöyle söyleyeyim Ak Parti belediyesi veya AK Parti iktidarında halka mutsuzluk yaratmak, asıl bu. Her yer yönden çalışmışlar bir tek vatan için çalışmamış şerefsizler. Ben sizlerden gerçekten özür mi dileyeyim ne diyeyim ya işte oraya açmak istedik yapamadık. Ben de sanıyorum ki adamların bir bildiği vardır falan gerçekten AK Parti belediyesi başarısız halkın gözünde yani başarısız dedirtmek için herşeyi yapmışlar. Şimdi en basitini anlattım size Kavaklık'ta mühendis olmaya gerek yok yani aç kardeşim bu yolu. Ver buradan yüzde 50 trafik azaldı, o yoldan kim gidecek. Devlet hastanesine acil gitmen lazım, İmam Hatip Lisesi'nin orada sıkıştın duble yol nasıl kaçacan. Yan yolları açalım diyoruz, söylüyoruz tamam diyorlar, hayır demiyorlar bu kadar şerefsizlik olur.

 

"ZATEN ADAM FALAN DEMİYORUM"

Adam olacaksanız ama adamlık kriteri yok ki ben bunları zaten adam falan demiyorum, adam olan adamlık olan bir insan elbise giyebilir ne giyersen giy kardeşim benim param benim insanımın parasıyla alınan silahlara masum insana silah doğrultmaz. Ama o alçaklar halka tankın altına insan aldı, bunlar nasıl vicdan insan. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da Allah razı olsun. Bakın bunları tarih yazacak. Onun dik duruşu sokağa çıkın demesinden sonra halkın meydanları doldurdu"

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol da 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi halkın demokrasiye ve ülkesine sahip çıktığını anlattı.

"TÜRKİYE BAŞROL OYNAR"

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti'nin mazlum insanların sesi olduğunu ve Cenab-ı Hak'kın ve halkın desteği ile birinci parti olduğunu vurguladı şu ifadelere yer verdi:

"Tabi çok engeller çıkarıldı önümüze, AK Parti'yi kapatmadan tutun e muhtıraya kadar ve en son 15 Temmuz tarihinde karşılaştığımız alçakça, haince bir darbe girişimi ile karşılaştık. Bu darbe girişimini şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ülkeyi yönetmek için değil ülkeyi dış güçlerin istilasına açmak, iç savaşı sürüklemek, 4-5 yıl iç savaşı sürdürmeyi planlıyorlardı. Vatandaş mutlu, ekonomi iyi, sağlık hizmetleri iyi iken siz kalkıyorsunuz bazı dış güçlerin işbirlikçileri ile ülkede iç savaş çıkarmaya çalışıyorsunuz. Suriye, Irak, Mısır örneği önümüzde. Yıllarca sürecek bir savaşa çekmek, kalkınmamızdan rahatsız olanlar oldu. Bundan sonra Türkiye, hiçbir ülkenin yazacağı senaryolarda figüranlık yapacak bir ülke değildir bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti kendi yazdığı senaryoda kendi başrol oynar"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)