Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'na telefonla dolandırıcılık girişiminde bulunuldu.
Türkiye genelinde meydana gelen cep telefonu marifeti ile vatandaşı korkutarak veya kandırmak suretiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık girişimlerinden Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu da nasibini aldı. Kendisini komiser ve savcı olarak tanıtan kişiler Çimenoğlu'nu telefonla arayarak dolandırmak istedi. Uyanık davranan Çimenoğlu, durumu emniyete bildirerek gerçeği öğrendi. Arayan kişilerin kendi adına 11 GSM kartı ve 2 adet kredi kartının kopyalandığını ve bu kartların terör amaçlı olarak kullanılacağı uyarısında bulunduklarını belirten Çimenoğlu, şöyle konuştu: "Telefon çalıyor, zaten biliyorlar kimi aradıklarını adamlar, işte 'biz emniyetten arıyoruz ben komiserim müsait misiniz, müsait değilseniz rahat konuşacağımız bir yere geçer misiniz size bilgi aktaracağız' diyorlar. 'Biz emniyetten arıyoruz sizin adınıza 11 tane telefon hattı çıkarılmış adınıza iki adet kredi kartı kopyalanmış. Bunlar her türlü şeyi yapabilirler. Siz hangi bankalarla çalışıyorsunuz, hangi bankada nakit ve vadeli
hesabınız var' diye soruyorlar. Sonra kendisini savcı olarak tanıtan birine bağlıyorlar. Kendisini savcı olarak tanıtan kişi de aynı şeyleri söylüyor. 'Bu kartları terör amaçlı olarak kullanacaklardır. Bunu dikkate alın' diye uyarıda bulunuyor. En yakın bankamatik şubesine gitmem isteniyor."
Olayı fark ettiği için hemen emniyet müdürlüğüne geldiğini anlatan Çimenoğlu, şunları söyledi: "Emniyetimiz asla telefon açıp böyle bir şeyi yapmaz, bizimle alakalı bir şey olduğunda muhakkak suretle bir polis memuru nezaretinde emniyete çağırılır ya da direk emniyet müdürlüğü merkezine gelinmesi yönünde davet gönderir. Vatandaşlarımız kesinlikle böyle olaylara itibar etmesinler hemen emniyet müdürlüğüne başvursunlar."
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş da, yazılı ve görsel basında son zamanlarda gündem oluşturan olayları kullanarak kontör ve para dolandırıcılığı yapanlara karşı vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi. Vatandaşların böyle durumlarda en yakın polis merkezine başvurmaları gerektiğini belirten Baş, sözlerine şöyle devam etti: "Yazılı ve görsel medyada gündem oluşturan olaylarla ilgili konular üzerinden senaryo üreterek, rast gele numaralar çevirerek olaylarla ilgili adlarına GSM kartı ve kredi kartı kopyalandığına yönelik uyarılar yapılıyor. 'Bu kartlar terör örgütleri tarafından kullanılacaktır' diye vatandaşlarımızı korkutuyorlar. Aynı senaryo Belediye Başkanımız Nevzat Çimenoğlu'na da uygulanmış kendisi bize başvurarak bilgi aldı. Vatandaşlarımız sabit ve cep telefonlarına gelen bu tür çağrılara kesinlikle itibar etmesinler ve telefonlarını kapatsınlar. Şayet tekrar aranmaları halinde mutlaka en yakın karakola veya 155 Haber Merkezi'ne bilgi versinler. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak hızla gelişen teknolojinin sağladığı imkanlardan vatandaşlarımızın daha güvenle faydalanmalarına yönelik aldığımız tedbirlerimizle ilçemizdeki huzur güvenliğini en üst düzeye çıkarmaya her zaman önem vermekteyiz."