20 Ağustos 2019 Salı günü yapılacak olan CHP Kdz. Ereğli ilçe kongresi öncesinde  kulisler belediye meclis üyelerinin konuyla ilgili yaptıkları toplantı/toplantılar ile hareketlendi. Kdz. Ereğli Belediyesi’nin meclis üyeleri belediye başkanıyla birlikte yaptıkları toplantıda, Yaşar Balcı’nın ilçe başkan adaylarından Ali Kocamanoğlu’nun desteklenmesi yönündeki görüşü tartışıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Benim aklımda biri vardı ama çıkıp aday olmadı” sözlerinin ardından “Kararımı sonra açıklayacağım. Kararım sonra” dediği  yönündeki görüşleri kulislerde öne çıkıyor.

Yaşar Balcı’ya meclis üyeleriyle birlikte yapılan toplantıda, Ali Kocamanoğlu’nu önerdiği yönündeki haberleri sorduğumuzda “Bu konuda meclis üyeleri arkadaşlarımızla görüşmeler devam ediyor. Bu akşam 5 de bir toplantı daha yapıcağız. Sonra netleşecek. Ama şu an itibari ile Ali avantajlı.” Dedi.

Bu arada CHP’deki gelişmelerde konuyu sessizce izleyen Sertan Yalçın’ın  aday olduğu ve eski ekibiyle birlikte ilçe kongresine hazırlandığı belirtiliyor.

Diğer yandan ilçe başkan adaylığını bayram sonrasında açıklayacak olan Fikret Fota’nın seçim çalışmalarını sürdürdüğü, Sevdekar Aras ile Asiye Ayhan Sarı’nın ise adaylık konusunda  net bir kararlarının olmadığı yönünde bilgiler geliyor.