Posbıyık ile CHP arasında huzursuzluk yaratılmaya çalışıldığını belirten İlçe Başkanı Balcı, “Biz başkanımızın her zaman yanındayız, yaratılmak istenen kavganın içerisinde biz olmayacağız” dedi.

 

Balcı, “Tersanelerde maaşlar verilmiyor, işsizlik artıyor, maaşlar geri geldi, sac tüccarı, küçük esnaf kepenk kapatıyor bizim bu sorunları masaya yatırmamız gerekir” dedi.

 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Önder’e yaptığı açıklamasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ereğli’de CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında huzursuzluk yaratılmaya çalışıldığına dikkati çeken Balcı, Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın CHP ile ilgili sözlerini de değerlendirdi. Balcı, “Neriman Hanım’ın sözleri kendisini bağlar. Kamuoyunda söylenen  ihraç edilecek sözleri doğru değildir. Belediye Başkanımız ile hiçbir sorunumuz yoktur” dedi.

 

İŞİMİZ KAVGA DEĞİL

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, bu tür söylemler yerine ilçenin sıkıntılarının gündeme getirilmesi gerektiğine dikkati çekerken yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Son günlerde yanlı basın tarafından oluşturulmak istenen kavganın içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi kesinlikle olmayacaktır. Bizim işimiz kavga değildir. Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık ile CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü arasında kavga varmış gibi bir durum yaratılmaya çalışılıyor. Bizim aksine o kadar uğraşarak kazanılan Ereğli Belediyesi’nin saygıdeğer Başkanı Halil Posbıyık ve eşi ile herhangi bir problemimiz yok. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başarılı olması için bizim üzerimize düşeni yapmaya hazırız. CHP ilçe örgütü olarak maliyetini karşılamak kaydıyla festivale Ege türkülerini seslendiren Tolga Çandar’ı getiriyoruz.

EREĞLİ’NİN SORUNLARI VAR

Türkiye’nin pekçok sorunu var ilçemizde de bu sorunlar had safhada. Bakın tersaneler bölgesinde insanlar maaşlarını alamıyor, işsizlik sayısı hergeçen gün artıyor, Erdemir’de yaşananlar ortada. Saç tüccarları kepenk kapatıyor esnaf siftah yapamadan işyerini kilitliyor. Bu sorunları masaya yatırmak gerekir. Dedikoduları şu şunu yapmış bunu demiş anlayışını bir kenara bırakmak gerekir. İlçenin ciddi sorunları vardır basından siyasi partilere kadar bu sorunları gündeme getirip üzerinde çözüm arayışı yapmalıyız.

 

PARTİ TÜZÜĞÜNE

MUTLAKA UYULMALI

Partimizin en alt kademe aday üyesinden en üst kurul delegesine kadar tüm partililerin partimizin tüzük ve yönetmeliklerindeki görev ve sorumluluğun dışında bir davranış biçimi sergilememesi gerekir. Aksi davranışlarında hangi durumlar ilekarşılaşacağı yine partimizin tüzük ve yönetmeliklerinde açıkça yazmaktadır bunu herkesin bilmesi gerekir.