Zonguldak Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Alaplı’da yapıldı.

Alaplı Ziraat Odasında düzenlenen toplantıya; Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıyla ilgili bilgiler veren Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, daha önce il de toplanan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısının bundan sonra ilçelerde yapılacağını bu anlamda ilk toplantının Alaplı’da yapıldığını söyledi. Toplantının verimli geçtiğini kaydeden Kabarık, şöyle konuştu:

“ÇATAK projesinin il olarak görüşülmesi ve karara varılması, hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi hesabı adına bağımsız olarak çalışanlarının durumunun görüşülmesi ve karara bağlanması, Zonguldak Merkez ilçe, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinin fındık üretim kapsamına alınması konusunun görüşülerek karara bağlanması, Doğu Karadeniz kalkınma projesinin tarım ve hayvancılık destekleme kapsamına girmesinin görüşülmesi ve karara bağlanması, organik ve iyi tarım konusunun görüşülüp karara bağlanması, 2008 Ekim ayından önce tarım sigortası olan kişiler 2008 yılından sonra oda-larımıza gelerek üye yapılmışlardır. Tabi ki bu kişiler odalarımıza üye olan bu kişiler Bağ-kur’a tabi olup, Bağkur prim borcu ve tarım sigortası prim borcu ödemektedirler. Bu kişiler ile ilgili burada görüşüp karara bağlayarak Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığına rapor ve dosya halinde bildirilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca hayvancılık alanında Doğu Ana dolu Kalkına projesine verilen desteğin Zonguldak iline de verilmesi konusunu görüşüp karara bağlanması, birliklere zirai ürün veren çiftçilerden soysal güvenlik primi kesilmeleri ve kesildiği tarihten itibaren emeklilik borçlanma hakkının tanınması konusunun karara bağlanması gibi gündem maddeleri görüşülmüştür. Bunun yanı sıra ilçelerimizin tarım alanında kalkınması için, tarımda çiftçilerin desteklerini daha sağlıklı almaları için, ildeki çiftçilerin organik tarım ve iyi tarım yapmaları için desteklenmesi konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz”
Toplantının ardından Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu tarafından Ziraat Odaları Başkanlarına yemek verildi.