Almanya Zonguldaklılar Derneği'nde genel kurul heyecanı.

 

Almanya Zonguldaklılar Derneği'nde genel kurul öncesi, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Kamuoyunun yoğun baskısı ve bir dönem daha başkanlığı devam ettirme ısrarına rağmen Dernek Başkanı Erol Yukarıbaş bu talepleri dikkate almadı.

 

Mustafa Tığlı

GELSENKİRCHEN- Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin 24 Mart 2013 tarihinde, Çimen Düğün Salonu'nda  gerçekleşecek Genel Kurul öncesinde, Baki Örenbaş ve Mehmet Karakulak, adaylık için dernek başkanına başvurularını yaptılar.  

BAYRAK YARIŞIDIR

Diğer kongrelere nazaran, başkan adaylarının genel kurul öncesi başvuru yaparak projelerini anlattılar. Dernek başkanı Erol Yukarıbaş ve yönetim kurulu üyelerine, projelerini anlatan iki aday, Almanya Zonguldaklılar Derneği'ni daha da iyi noktalara taşımak için yarışacaklarını belirttiler.

Dernek başkanı Erol Yukarıbaş, Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin son yıllarda hizmet anlamında ciddi hamleler yaptığına vurgu yaparak, son haftalarda Ece Kışla  ( Ece Bebek  ) davasıyla sadece tabela derneği olmadıkları ispatladklarını belirtti. Yukarıbaş, konuşmasında; '' Derneğimiz son yıllarda hizmet çıtasını yükseltmiş ve hizmet ağını genişletmiştir. Çalışmalarımız ortada. Bu bizim yaptıklarımız. Bundan sonra başkan ve yönetici seçilecek olan arkadaşlarımız, derneği daha da ileri taşıyacaklardır. Daha yapacak çok işimiz var. Bütün bunları gerçekleştirmek içinde, güçlü bir yönetim kurulu gerekiyor. Biz, bundan önceki genel kurullardan farklı olarak, başkan adaylarının proje sunmalarını istedik. İstiyoruzki, derneğimiz bilinçli çalışmalar yürütsün. Bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan buradaki hemşehrilerimize hizmet sunumudur. Her iki başkan adayımızda, bu derneğe hizmet sunabilecek kalitede insanlar. Kendilerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum '' dedi.

PROJELERİNİ SUNDULAR

Başkan adaylarından Baki Örenbaş, Almanya Zonguldaklılar Derneği'nde halan yönetim kurulu üyesi görevini yürüttüğünü ve bu çatı altından bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, başkan seçilmesi durumunda, derneğin hizmet alanının daha da genişleceğini belirtti. Mehmet Karakulak ise Almanya Zonguldaklılar Derneği'nin son yıllardaki başarılarının küçümesenmeyecek kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, derneğin kabuğunu kırdığını söyledi. Karakulak, '' Derneğimiz son yıllarda ciddi çalışmalar gerçekleştirdi. Şu anki yönetici arkadaşlarımız görev süreleri içerisinde sunabildikleri hizmeti sundular. Bizlerde bu bayrağı onlardan alarak daha da ileri taşıyacağız. Her şeyden önce Zonguldaklıya hizmet edeceğimiz ve bunun bir hizmet yarışı olduğu unutulmamalıdır. Her ne olursa olsun. Kırgınlığa ve küskünşlüğe yol açıcı davranışlardan uzak, bir genel kurul gerçekleştirmeliyiz. Adımıza yakışak bir şekilde, adeta bir bayram havasında genel kurul gerçekleşmesini temenni ediyorum  '' şeklinde konuştu.

ÜYELERE UYARI

Derneğin yönetim kurulu üyeleri ise, genel kurul öncesi üyelere uyarıda bulunarak, derneğe zarar verici her türlü davranıştan uzak durulmasını ve genel kurulda seçme ve seçilme hakkına sahip olabilmek için, tüzük gereği üyelik aidatlarının dernek muhasebesine ödenmesi gerektiğini belirttiler. Genel kurul, 24 Mart 2013 tarihinde Recklinghausen kentinde bulunan Çimen Düğün Salonu'nda gerçkleştirilecek.

MİLLETVEKİLLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE HER KESİM YUKARIBAŞ DİYOR

Öte yandan Erol Yukarıbaş'ın bir dönem daha başkanlık için yoluna devam etmesini isteyenlerin sayısı ve giderek artarken toparlayıcı ilçeler arası birleştirici aday Yukarıbaş olarak bakılıyor.