TBMM önceki Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, “Bir takım eleştiriler doğru değildir. Cumhurbaşkanını halk seçmesiyle Cumhurbaşkanı diktatör olacak, Tayyip Erdoğan diktatörlük istiyor eleştirileri doğru değildir. Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa bize ihtilal hediyesidir" dedi.

 

Toptan, AK Parti Alaplı İlçe Başkanlığındaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, 10 Ağustos’ta milletimizin ortaya koyacağı üstün irade, bizim önümüze hedef koymuş olduğumuz 2023, 2053, 2071 hedeflerine bizi daha da yaklaştıracak bir ivmeyi meydana getireceğini söyledi.

Allah şahit bu anayasayı değiştirmek içinde benim Meclis Başkanlığı dönemimim de başlayan gayretlerimiz maalesef karşılık bulmadığını vurgulayan Toptan şöyle dedi:

“10 Ağustosta idrak edeceğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi de apayrı bir önem taşıyor. Biz öyle inanıyoruz ki 10 Ağustosta milletimizin ortaya koyacağı üstün irade bizim önümüze hedef koymuş olduğumuz 2023, 2053, 2071 hedeflerine bizi daha da yaklaştıracak bir ivmeyi meydana getirecektir. Milletimizin bu konuda en güzel en doğru kararı vereceğine ve ilk turda sayın genel başkanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağına inanmaktayız. Bir takım eleştiriler doğru değildir. Haklı değildir. Cumhurbaşkanını halk seçmesiyle Cumhurbaşkanı diktatör olacak, Tayyip Erdoğan diktatörlük istiyor eleştirileri doğru değildir. Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa bize ihtilal hediyesidir. Allah şahit bu anayasayı değiştirmek için de benim Meclis Başkanlığı dönemimim de başlayan gayretlerimiz maalesef karşılık bulmamıştır. Bu anayasa çerçevesinde yetkilerini kullanacak olan bir Cumhurbaşkanı Türkiye’de diktatörlüğün değil daha çok demokratikleşmenin yolunu açar diye inanmaktayız. Gelecek Meclis bu sistemi değiştirir daha çok parlamenter sisteme yakın bir sistem getirebilir. Yada Başkanlık sistemine dönük bir tercih yapabilir. O gelecek meclislerin işidir. Ama şuandaki mevcut anayasa sistem içerisinde saten Cumhurbaşkanı yürütmenin başı olarak görülmektedir. Sayın Erdoğan’da ben anayasadan kaynaklanan yetkilerimi kullanacağım demektedir. Ollmayan bir yetkiyi kullanacağım demiyor. Bana anayasanın vermiş olduğu yetkileri kullanacağım diyor. Bu anayasayı değiştirir bu gün ki yetkilere bir parlamento anayasayı değiştirir ortadan kaldırır tamam, yada tersi olur başkanlık sistemine geçilir oda bir tercihtir. Bütün vatandaşlarımızın gönül huzuru içinde sandığa gidip oyunu kullanması gerekmektedir. Burada nemelazımcılığa yer yoktur. Kazanılmadan kazanılmış seçim olmaz.”

Bayramlaşma programına, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift,Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, İl genel ve Belediye Meclis üyeleri,partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.