Başkent Elektrik Dağıtım AŞ. tarafından geçen 2 bin 297 aydınlatma armatürünün (Lambaların bir veya birden çoğunu bünyesinde taşıyan onlara dekoratif bir görünüm veren ve bazen de olumsuz dış etkilerden koruyan aydınlatma aracı) kontrolden geçirildiği bildirildi.

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamada, Zonguldak'ta kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında bakım çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Elektrik şebekelerinin yenilenmesi için bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zonguldak’ta kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında geçen ay bakım çalışmalarına devam etti. Kesintisiz enerji hedefleri kapsamında Zonguldak'ta geçen ay 30 kilometrelik hattın bakımını yapan Başkent EDAŞ, 77 trafoyu yeniledi. Daha aydınlık bir kent için 2 bin 297 adet aydınlatma armatürü kontrolden geçirilirken 268 pano ile 5 dağıtım merkezinin bakımı gerçekleştirildi. Yıla hızlı başlayan ve nisan ayında bakım ve yenileme çalışmalarına öncelik veren Başkent EDAŞ'ın Zonguldak'taki yatırımları devam edecek."