CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a son günlerde yerel basında yer alan TTK Genel Müdürü'nün görevden alınacağına dair haberlerin doğruluğu sordu. Zonguldak Maden Mühendisleri, Zonguldak Makine Mühendisleri Odası, Enerji Sanayi Maden Kamu Emekçileri Sendikası ve Maden Mühendisleri Derneği de bu konu hakkında bir açıklama yaparak AKP'yi eleştirmişlerdi.
Köktürk, "Atamalarda ve görevden almalarda geçerli olan ölçüt, 'cemaatten olmak veya olmamak, AKP'nin her istediğini yapmak veya yapmamak, AKP gibi düşünmek veya düşünmemek midir?" dedi. TTK'nın önemine de değinen CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, hazırladığı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:
"Hepimizin bildiği gibi TTK (Eski adıyla EKİ) ürettiği metalurjik yüksek kalorili kömürle Cumhuriyetin kuruluş dönemlerinden itibaren ülke ağır sanayisini omuzlarında taşımış, bölgedeki Erdemir ve Kardemir'le birlikte ülkemizin kalkınmasında önemli görevler üstlenmiştir. Ancak bu kadar önemli bir kurum son zamanlarda üretim teknolojilerinin yenileştirilmesi, üretim ve istihdamın artırılması, iş kazalarının önlenmesi gibi konularla değil, başka şekillerde basının gündemine taşınmaktadır.
Bu bağlamda; son günlerde Zonguldak Yerel Basınında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü'nün görevden alınacağına dair haberler yer almaktadır.  Buna göre;
* Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) istedikleri atamaları yapamadıkları ve yandaşlarına lojman tahsisinde söz sahibi olamadıkları için AKP İl Yönetiminin böyle bir çalışma içerine girdiklerine dair haberler doğru mudur?
* AKP döneminde yönetici kademelerine yapılan atamalarda; bilgi, beceri ve liyakat aranmasından vazgeçildiği görülmektedir. Atamalarda ve görevden almalarda geçerli olan ölçüt, 'cemaatten olmak veya olmamak, AKP'nin her istediğini yapmak veya yapmamak, AKP gibi düşünmek veya düşünmemek midir?
* Son yıllarda "politik atamalarla siyasi iktidarların oyuncağı durumuna sokulan ve gittikçe gerileme süreci yaşayan kamu kurumları, siyasilerin kadrolarını yerleştirdiği kurumlar haline getirilmiştir. Bu durumun önlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Bu kurumlarda hala onurlarıyla görev yapan, üreten ve ürettiklerini hiçbir kişisel çıkar gözetmeden ülke ve toplum hizmetine sunan yurtsever insanlara karşı yapılan baskıları engellemeyi düşünüyor musunuz?
* TTK'dan 2002 - 2009 yılları arasında kaç işçi emekli olmuş, kaç işçinin işine son verilmiş, bu süreçte kaç kişi işe alınmış, ne kadar kişi iş kazalarında yaralanmış ve yaşamını yitirmiştir?"