Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkan adaylığını açıklayan Çaycuma eski İlçe Başkanı Umut Başol, CHP Alaplı ilçe teşkilatını ziyaret etti.

6 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan CHP Zonguldak il Başkanlığı seçiminde adaylığını açıklayan Çaycuma eski İlçe Başkanı Umut Başol, Alaplı İlçe teşkilatını ziyaret ederek Belediye Başkanı Nuri Tekin, İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve partililerle bir araya geldi.

İlçe Başkanı Tosun, burada yaptığı konuşmada, Ocak ayı ilk haftasında yapılacak olan Zonguldak il kongresinde Umut Başol'a destek vereceklerini belirterek, " İlçelerin büyük bir çoğunluğu Umut Başolun İl Başkanı olmasında yana bizde Alaplı İlçe teşkilatı olarak kendilerine 31 il delegemiz ile birlikte tam destek vereceğiz. " dedi.

İl Başkan adayı Umut Başol'da, "2019 yılında yapılacak seçimler ülkenin kaderini belirleyeceği seçimler olacağını söyledi.

2019 dan sonra eğer rejim onaylanırsa 2019 seçimlerinde hepimize geçmiş olsun. Partiyi falan bırakalım diyen Başol, "Bu sürecin çok ağır bir süreç olacak. Hepimizin taşın altına kafasını, bedeni koyması gereken bir süreçtir. Bu sürece giderken öncelikle bunu bilincinde olmamız gerekiyor. 2019 dan sonra eğer rejim onaylanırsa 2019 seçimlerinde hepimize geçmiş olsun. Partiyi falan bırakalım bir kere, bunu net söyleyelim. Bu gün baktığınız zaman bilinen süreçte Türkiye'de hukukun olmadığı yargı, eğitim ve hukukun her birinin tanımlarının değiştiği bir süreçten geçiyoruz.

 

Hep beraber her gün bir hukuksuzluğun idare edilemediğini görüyoruz. İnsanların ağzından çıkan bir kelime ile bir gecede savcıların hakimlerin değiştiğini görüyoruz. Bizler yaşadığımız ilde,ilçede ve köyde görsel, işitsel ve yazılı medya ile bunların her birine şahit oluyoruz. İşin kötüsü bunlara şahit olurken bir şeyler yapamamak, çaresiz kalmak bizleri ayrı bir çaresizliğe itiyor. Bu ülkede teröre ve her türlü tehlikeye karşı duran insanlar Silivri zindanlarında çürütülmeye bırakıldı. Bunları görüyoruz ama dur diyemiyoruz. " diye konuştu.

GÖZ GÖRE,GÖRE 15 TEMMUZU YAŞADIK

Başol," Göz göre 15 Temmuz yaşadık.Ne süreçler atlatıldı. Bugün 11 bin insanın cep telefonunda bylock var mı, yok mu tartışmasıyla bu insanların serbest kalacağı söyleniyor. Boşu boşuna bu insanlar kaç yıl içeride yatmak sorunda kaldılar.  Yerel yönetimden geliyorum, Önce yerelde iktidar olmamız lazım. Yerelde iktidar olan genelde de iktidar olur. 2019 seçimlerinde önce yerel seçimlerinde birleştirici olacağız. Önce önümüzdeki dönemde Zonguldak'ın büyükşehir olma durumu söz konusu. AKP seçimle giderken aslında kırsalda almış olduğu oylarla Belediyeleri eline geçirmek için böyle bir hamle bulunuyor. Bizim bunları kırmamız gerekiyor. 2019 giderken beraber karar verilim. Büyükşehir olsun İlçeler olsun kazanabileceğimiz adaylarla Zonguldak'ın bayrağını yükseltebileceği adaylarla yürümemiz gerekiyor. Hepimizin bu sürece dahil olması lazım. Bu olmazsa kırgınlık içerisinde yürürsek 2019 da hepimize geçmiş olsun." dedi.