Ormanlı Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Bayram Başol, yazılı açıklamasında Erdemir tarafından işletilecek Alacaağzı ocağına beldeden 100 kişilik işçi alımı kontenjanı ayrıldığını bildirdi.

Başol,  2014’den bu yana beldeye  ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok güzel hizmetler kazandırdıklarını ve  özellikle istihdamın artırılması yönünden  yapılan çalışmaların sonuç vermesi nin memnuniyetine dikkat çektiği açıklamasında “fındık kırma fabrikası yöneticilerinin mevcut yatırımlarını büyütmek için belediyemize yaptıkları kapasite artırım ve istihdamın artırılması planı ilgili birimlerimizce tamamlandı ve belediye meclisimize sunuldu. Ormanlı Belediyesi Meclis olarak fındık kırma fabrikasının kapasite ve istihdamın yüzde 35 artırılmasına yönelik yatırım talebi oy birliği ile kabul edilmiştir.” Dedi.

Başol,  “Fındık fabrikamızın başka yere taşınacağına yönelik dedikodular bu yatırım ile birlikte çürütülmüştür. Ormanlı’da ki fındık fabrikası bırakın kapanması, yatırımını daha da artırmak ve daha fazla istihdam sağlamak için çalışma yapmaktadır. Bizde Ormanlı Belediyesi olarak bu noktada her türlü desteği kendilerine veriyoruz.” Sözleriyle kamoyunu bilgilendirirken, diğer müjdesini de şöyle ifade etti:

“Kandilli’de TTK tarafından özelleştirilen ve Erdemir tarafından işletilecek olan Alacaağzı kömür işletmesine alınacak işçilerle ilgilidir. Yaptığımız girişimler neticesinde Ormanlımıza 100 kişilik kontenjan verilmesi karara bağlanmıştır.

Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözü verilen ve yakın zamanda müracaatları başlayacak olan TTK’ya 1000 işçi alımında da Ormanlı bölgemizden önemli miktarda işçi alımı yapılacaktır.

Yukarıda bahsettiğim istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımız Ormanlımıza hayırlı uğurlu olsun.

Bizim amacımız Ormanlı’nın daha fazla gelişmesi, hemşerilerimizin refahı ve mutluğunu sağlamak. Bunun içinde göreve geldiğimiz günden bu yana güzel çalışmalar yaptık ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.

Yine Zonguldak İş Kur Müdürlüğü tarafından Toplum Yararı Projesi kapsamında Mart ayında istihdam edilmek üzere tarafımıza 10 personel verilmiş ve bu sayının daha da artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Sayının arttırılması için girişimler devam etmekte.”