Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, gasp ve yağma suçlarından mahkum olan 15 yaşındaki Kudret Koçaklı'nın ölümünün intihar olduğunu söyledi. Özbakır, bir gazetenin olayı asılsız ifadelerle duyurduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Roman vatandaşların protestosunun ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, bir basın açıklaması yaptı. Özbakır, yaptığı açıklamada, olayın intihardan ibaret olduğunu söyledi. İntihar olayı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Özbakır, Roman vatandaşın dövülmesi ile ilgili iddialar hakkında da soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Kudret Koçaklı'nın nüfusa küçük kaydedilmesi nedeniyle çocuk koğuşunda bulunduğunu söyleyen Özbakır, koğuşta, 2'si akrabası toplam 6 kişi kaldıklarını
anlattı. Koğuş arkadaşlarının ifadelerine göre, Kudret Koçaklı'nın intihar da kullandığı ipi bile kantinden kendisinin aldırdığını belirten Özbakır, "Kendi koğuşlarında 6 kişi bulunuyor. 6 kişiden 3'ü Roman vatandaşı, 2'si de uzaktan akrabası. Aldığımız beyanata göre, potaya asılı olarak kendileri bulmuş. Hatta kendisi ip aldırmış, cezaevi kantininden. O iple kendisini potaya asmış. Maalesef bizde üzüldük ama başsavcılığımızca soruşturma sürdürülüyor. Gardiyanlarca dövülmüş ve potaya asılmış gibi asılsız bir haber mümkün değildir. Soruşturma yürütülmektedir. Cezaevimizde işkence yapılması ya da böyle bir adam dövülmesi mümkün değildir" dedi.

Taraf gazetesinde çıkan, 'çocuk mahkumu potaya astılar' başlıklı haberin asılsız olduğunu ve infial uyandırdığını belirten Özbakır, gazeteye tepkisini şöyle sürdürdü: "Gazete yayın yapmış, 'çocuk mahkumu potaya astılar' diye. Böyle bir durumun cezaevimizde olması mümkün değil. Bahsi geçen mahkum çocuk, gasp, yağma suçundan ceza aldı. Ayrıca hırsızlıktan da davaları görülmektedir."

Olayın intihar vakası olduğunu yineleyen Özbakır, Kudret Koçaklı'nın aldığı cezalara üzülmesi nedeniyle intihar etmiş olabileceğini vurguladı. Kudret Koçaklı'nın akrabalarının da cezalara üzüldüğü konusunu doğruladığını belirten Özbakır, şöyle konuştu: "Kendi koğuşundaki arkadaşlara almış olduğu ceza nedeniyle çok üzüldüğünü kendisi söylemiş. Kendi akrabaları da bunu doğruluyor. Herhangi bir dövme veya asma hadisesi yok."