Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla dün 5 şirkete daha kayyum atanması kararı doğrultusunda gerekli yasal işlemin yapıldığını bildirdi.

Topuz yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta FETÖ/PDY yapılanması ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 9 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete kayyum atamasının yapıldığını anımsattı.

Soruşturma kapsamında madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanması taleplerinin Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğince reddedilmesine itiraz ettiklerini ifade eden Topuz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından ilgili kararın aleyhine kanun yolu müracaatında bulunulmuştur. İtirazı değerlendiren Bartın Sulh Ceza Hakimliği tarafından dün FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atandı. Karara istinaden yasal gereği yapılmıştır." 

Zonguldak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl farklı tarihlerde kent merkezi ile Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirmiş, bazı eğitim kurumları ve şirketlerdeki aramalarda doküman ve bilgisayarlara el konulmuştu. Kent merkezi, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde 9 Nisan'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atanmıştı.

Dün, FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atanmıştı.