Devrek'te yaşayan 1 metre 10 santim boyundaki Reyhan Yukarıbaş (42), baston yaparak oğlunu büyütüyor.

Devrek'te ikamet eden 1 metre 10 santim boyundaki Reyhan Yukarıbaş, neredeyse aynı boyda olan oğlunu yetiştirmek için baston yapıp hayatını kazanıyor. Yukarıbaş, 3 yaşındaki oğlu Berat'ı yetiştirmek için ilçenin simgesi olan Devrek bastonunu yaparak hayatını sürdürmeye çalışıyor. Birkaç yıl evvel K.S. adlı vatandaş ile tanışıp evlenen ve daha sonra aynı kişi tarafından terk edilen Reyhan Yukarıbaş o kişiye sitem ederken, Beni hayata bağlayan çocuğum Berat için her şeye katlanmaya razıyım dedi.
Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği himayesinde oğlu Berat'ın sünnet düğünü olacağını belirten Yukarıbaş, şöyle konuştu: Allah derneğin başkanı Songül Malkoç'tan razı olsun, yıllardan bu yana bana ve oğlum Berat'a her konuda destek oluyor. Ağustos ayının 25'inde derneğin katkıları ile oğlum sünnet olacak. Sünnetini görürüm, ama evliliğini belki göremem benim hayırsever vatandaşlar ve yetkililerden oğlum için bir ev istiyorum. Maddi anlamda yine hayırseverlerin yardımını bekliyorum, şimdi sağlıklıyım ama yarın bir hasta olsam Berat'a kim bakacak ilgililerin desteğine ihtiyacım var.
Songül Malkoç ise, Reyhan kardeşe dernek olarak destek olmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Malum biz derneklerin yardımları abartılacak kapasitede olmuyor ama yine her anlamda destek vermeye çalışıyoruz. İşkur ve derneğimizin destekleri ile açtığımız 'Baston Yapım Kursunda' altı ay süreyle oğlu ile kursumuza katılarak ustalık sertifikası aldı. Çok azimli bir kardeşimiz. Zaten yıllardan bu yana baston yapım işiyle uğraşıyor ve çeşitli sertifikaları var. Dernek olarak çok yakında oğlu Berat'ın sünnetini gerçekleştireceğiz herkesi bu mutlu günde Devrek'e bekliyoruz