Devrek'in ünlü Bastonları'na adını veren 24. yapılacak olan Uluslar arası Devrek Baston ve Kültür festivalinde Baston sergisine yer verilmemesi baston ustalarını çileden çıkarttı.
Yıllarını Baston ustalığına veren ve yaptığı araştırmalar ile  "Baston Tarihi" isimli kitabı çıkan Raşit Korum bundan sonra yapılacak olan festivallerde 'baston' isminin çıkartılmasını istedi.
Raşit Korum baston ustalarının sıkıntılarını görmemezlikten gelen yetkililerin sene de bir gün baston ismine sarılmasına tepkisini şu şekilde dile getirdi:
"Devrek'in ismini bastonu ile duyuran baston maalesef unutuldu. Sadece festivallerden festivale hatırlanır oldu ve şimdi o da unutuldu.
Çünkü Festival programı incelendiğinde usul yerine gelsin diye sadece bir baston ustasının konuşmasına yer verilecek. Geçmiş festivallerde Baston ön plana çıkartılarak sergiler açılıyor. Devrek'e gelen ünlü misafirler Bastoncular çarşısında konuk ediliyor ve bastonun tanıtımı yapılıyordu. Şimdi Baston geride kaldı. Yapılacak olan festival programında Baston sergisini göremedik. Bu Devrek'e ve baston ustalarına karşı büyük bir ayıptır.
Devrek Bastoncular Derneği ile Bastoncular Kooperatif yöneticileri de bu duruma sessiz kalıyorlar. İki güzide kuruluşun sessiz kalmasına da anlam veremiyorum. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Devrek'i ününü Bastonu ile duyuran bastoncular ile zaman zaman bir araya gelerek sorunlarının dinlenmesi ve onların kalkınmacı için gerekli yardımların yapılmasıdır. Eğer bastoncular bu şekilde bir kenara itilecekse bundan sonra yapılacak festivallerde Baston isminin kullanılmamasını istiyoruz. Kaldı ki ünlü Baston ustamız rahmetli Münteka Çelebi bastonculara yapılan haksızlığı boykot ettiği gibi bizde mi aynı boykotu yapalım."