Zonguldak Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklama ile 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren başlayan "Anadolu Basını Özendirme Yarışması"  2009 yılı başvurularının gösterilen yoğun ilgi üzerine 12 Ekim 2009 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.
Yapılan açıklamada Anadolu Basını Özendirme Yarışmasının duyurusu ve şartları şu şekilde belirtildi:
"Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu Basını'nın çalışmalarını teşvik etmek ve değerlendirmek amacıyla düzenlenen "Anadolu Basınını Özendirme Yarışması" 2009 yılı başvuruları 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren başlamıştır. "Yerel Haber, Makale-Yorum (politika-ekonomi-kültür-turizm-spor), Mizanpaj, Araştırma, Röportaj ve Fotoğraf " dallarında gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmak isteyen basın mensuplarının, katılacakları dalın belirtildiği bir (1) başvuru yazısıyla birlikte içinde imzalarıyla yayımlanan 2009 yılına ait eserlerin yer aldığı gazeteleri 12 Ekim 2009 tarihine kadar Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın Yayın Dairesi Başkanlığı, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No: 122 Balgat / ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir.  Basın-Yayın Dairesi Başkanlığına gönderilecek gazeteler, Genel Müdürlüğümüzün Anadolu Basını'nı çok iyi tanıyan tecrübeli personel ile Ankara'daki üniversitelerin iletişim fakültelerinde görevli öğretim üyelerinden ve deneyimli basın mensuplarından oluşacak bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma sonuçları 2009 Aralık ayı başında açıklanacaktır.

Yarışma Şartları:

  1. Basın mensupları yarışmaya en fazla iki (2) dalda birer eser ile katılabilecekler.
  2. Yarışmaya katılacak eserler başka yayınlarda yer almamış olmalıdır.
  3. Yarışmaya başvuran eser sahiplerinin yalnızca gazetecilik işi ile uğraşması gerekmektedir.
  4. Basın mensupları yarışmaya kendi adlarınla ya da gazete adına başvura bileceklerdir.
  5. Eserin yer aldığı gazeteden Genel Müdürlüğümüze 5?er adet gönderilecektir.
  6. Genel Müdürlüğümüze gönderilen gazetelerden uygun görülen eserlerde yarışmaya aday gösterilebilecek, gerek duyulması halinde bu eserin yer aldığı gazete nüshalarından tekrar istenebilecektir.  
  7. Yarışmaya sadece Anadolu?daki gazetede yayımlanan eserlerle başvuru yapılabilecektir. Gazete dışındaki yayın organlarının başvuruları dikkate alınmayacaktır.
  8. Yarışma sonuçları yarışmada dereceye giren basın mensuplarının adreslerine yazıyla bildirilecektir.?