Bu yıl 12'nsi düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışması müracaatları sona erdi. Bartın Belediyesi 13. Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmaya, 26 il ile 2 dış ülkeden olmak üzere 73 kişi 188 şiir ile katıldı.
Yarışmaya; Bartın, Eskişehir, Kocaeli, Antalya, Amasya, Niğde, Osmaniye, İzmir, Sivas, Aydın, Erzurum, Konya, Çanakkale, Zonguldak, Giresun, Ankara, Balıkesir, Mardin, Sakarya, Tokat, İstanbul, Elazığ, Bursa, Muğla, Batman, Karaman illerinin yanı sıra Hollanda ve Yunanistan'dan eserler gönderildi.
Hasan Bayrı Şiir Yarışması'na gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirten Belediye Başkanı Cemal Akın katılanlara başarılar diledi.
Hatice Aşan, Fahrettin Koyuncu, Osman Günay, Emin Şir ve Nurdan Eroğlu'ndan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonunda; birinci seçilen yapıt sahibine 500 TL ve plaket, ikinciye 350 TL ve plaket, üçüncü seçilen yapıt sahibine ise 250 TL ve plaket, 1 kişiye de mansiyon plaketi verilecek olan yarışmanın ödül töreni, Kitap Fuarı açılış tarihi olan 8 Ekim 2009 tarihinde Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

BARTIN KİTAP
FUARI 8 EKİM'DE
Bartın Belediyesi'nin düzenlediği Kitap Fuarı'nın 13'ncüsü 8 Ekim 2009 Pazar günü başlayacak. Belediye sosyal tesislerinde düzenlenecek fuarda yazarları katılımıyla söyleşiler, toplantılar, sergiler, imza günleri gerçekleşiyor.