Umut Vakfı’nın 26’ıncı geleneksel ödüllü, aynı zamanda çizgi film dalında ise üçüncü yarışması olan “Yaşama hak tanıyın” konulu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’na başvurular sürüyor…

Bilindiği gibi; Umut Vakfı 28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü nedeniyle, kamuoyunun konuya dikkatini çekmek ve toplumun bilinçlenmesini sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak ödüllü “Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın” konulu yarışma düzenliyor…

Kurulduğu 1993 yılından bugüne, dünyada ve ülkemizde her hangi bir hukuki gerekçesi olmaksızın hızla ve kontrolsüz bir şekilde artan bireysel silahlanmanın “neden, sonuç ve tehlikelerine” dikkat çekmeyi, şiddetin aksine bireysel silahsızlanmanın yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulamayı, sonuç olarak da bu önemli konuda, konularda duyarlı olunmasını sağlamayı amaçlayan Umut Vakfı’nın konusunu bu yıl Çizgi Film (Animasyon) olarak belirlediği yarışması amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açık bulunuyor.

Daha önce ödül almış, dereceye girmiş eserlerin katılamayacağı, her yarışmacının en fazla iki eserle katılabileceği yarışmayla ilgili her türlü bilgiye katılımcılar, Umut Vakfı sitesinde (28 EYLÜL 2023 BİREYSEL SİLAHSIZLANMA GÜNÜ “BİREYSEL SİLAHSIZLANMA: YAŞAMA HAK TANIYIN” KONULU ÇİZGİ FİLM (ANİMASYON) YARIŞMASI UMUT VAKFI www.umut.org.tr – blog.umut.org.tr) yayımlanan şartnameyle ulaşabilirler.

Katılımcılar, akıllarına her hangi bir soru takıldığında ise 0 212 216 06 70 numaralı telefondan  Umut Vakfı Koordinatörü Ebru İlke Bingör’e ulaşarak yanıtlarını alabilirler.

Gönderilecek eserlerin; mp4, mpeg, mov ve avi formatında olacağı, boyut olarak minimum FULL HD (1920X1080) olacağı yarışmanın Seçiciler Kurulu Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balaban (İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi), Öğretim Üyesi Doç. Dr. İpek Fatma Çevik (Üsküdar Üniversitesi, Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanı), Av. Fikret İlkiz (Umut Vakfı Seçilmiş Mütevellisi ve Yönetim Kurulu Üyesi),  Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu (İletişim Akademisyeni), Prof. Dr. Erol Nezih Orhon (Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı), Özben Önal (Umut Vakfı Başkanı), Doç. Dr. Dide Akdağ Satır (Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi), Dr. Öğr. Üyesi Göknur Sözüneri’den (İstanbul Kültür Üniversitesi, Çizgi Film Animasyon Bölüm Başkanı) oluşuyor.

Birincilik ödülünü kazanan esere 15 bin, ikincilik ödülünü kazanan esere 10 bin, üçüncülük ödülünü kazanan esere de 7 bin TL ödül verilecek olan Çizgi Film (Animasyon) Yarışması’na katılım için son başvuru tarihi 1 EYLÜL 2023 Cuma günü olarak belirlendi.

Seçici Kurul, 08 Eylül 2023 Cuma günü yapılacak toplantıyla ödül kazanan eserleri belirleyecek…

Ödüler ise 28 Eylül 2023 Perşembe günü düzenlenecek törenle sahiplerine sunulacak…

İyi haftalar

Trabzon'da "10. Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi açıldı Trabzon'da "10. Karadeniz'in Renkleri" adlı resim sergisi açıldı

Umut Vakfı