Zonguldak’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği eğilim yoklamasına tek kadın aday olarak katılan Çiğdem Şekerci, 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan Erken Seçim’de ‘Zonguldak için bende varım’ diyerek aday adaylığı başvurusunu yaptı. CHP’nin Erken Seçim için ilk aday adaylığını açıklayan isim olan Şekerci, Genel Merkeze giderek başvurusunu gerçekleştirdi.

Şekerci, 7 Haziran seçimleri öncesinde CHP Genel Merkezinin ön gördüğü eğilim yoklamasına giren tek kadın aday adayı olarak üyelerin teveccühüyle 1136 oyla büyük bir başarı yakaladı.

Şekerci, heyecanını şu sözlerle ifade etti;

“7 Haziran’da gerçekleştirilen Genel Seçimler öncesinde, Milletvekili adaylarının belirlenmesi için Genel Merkezimizin ön görüsüyle eğilim yoklaması yapıldı. Bu eğilim yoklamasına tek giren kadın aday adayı olarak, üyelerimizin teveccühüyle 1136 oy alarak, büyük bir cesaret ve başarı örneğini göstermiş oldum.  Koalisyon sağlanamayıp hükümet oluşturulamadığından, 1 Kasım 2015 tarihinde yenilenecek olan Erken Seçim’de Zonguldak’a hizmet etmek adına, CHP’den aday adaylığı başvurumu bugün yapmış bulunmaktayım. Yapılan eğilim yoklamasında üyelerimizin teveccühünü alan ben, umuyorum ki, Genel Merkezimizin de teveccühlerini alarak Zonguldak halkına hizmet etme şansını yakalayacağım. Şimdiden Zonguldak’ımıza ve Zonguldak halkımıza 1 Kasım’da yapılacak olan Erken Seçim’in hayırlı olmasını dilerim.”