Kdz.Ereğli açıklarında batan kuru yük gemisinin acente şirketi müdürü, gazetecilere yaptığı açıklamada, geminin kaptan S.O.S verdikten 3 dakika sonra battığını söyledi.

Kamboçya bandıralı Vera isimli geminin acente şirketi müdürü Tufan Küllü, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gemi zaten demirli haldeydi. Diğer gemiler gibi demirlemişti. Hava şartlarından dolayı kendi bünyesinde herhangi bir şey oluşmuş olabilir. Olduğu yerde demirli vaziyette battı. Gemiler zaten devamlı 5 senede söveden geçirilir. 56 aylık zamanda her gittiği limanda denetlenir. Gemi, deniz, nehir gemisidir. Böyle olmayan gemi de denize çıkıp çalışamaz. Herkes bir şeyler söylüyor. Ben bildiğim şeyleri söylüyorum. Ama insanların veya başkalarının söylediği şeyler beni o kadar bağlamaz" dedi.

Geminin, kötü hava şartları nedeniyle battığını söyleyen Küllü, "Böyle bir geminin batması normaldir. Ona bakarsanız 300 bin tonluk bir gemi bile 3 dakikada batar. Gemi su üstünde yüzen bir cisimdir. Saç atar, kaynak kopar. Bu karda kötü hava şartlarına rağmen çalışmalar devam etti. Deniz Kuvvetlerinin kurtarma gemisi çalışıyor. Su altı dalgıçları çalışıyor. Belki içeride birileri kalmış diye" şeklinde konuştu.

Kayıp 8 mürettebat ile ilgili soruları yanıtlayan Vira Denizcilik Acentalık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Müdürü Tufan Küllü, sözlerini şöyle tamamladı: "Su üzerinde 3-4kişi daha olduğu söyleniyor ama onlara henüz ulaşılamadı. Üzerlerinde hiçbir şey yok. Kanunlara göre her şey yerine geldikten sonra ülkelerine gönderilecekler. Her yere demirleyemezsiniz. Kötü havadan dolayı demirlemişler. Gemi kaptanı S.O.S verdikten sonra 3 dakika içinde liman başkanlığı tarafından römorkörler olay yerine gitmiş. Gemi diye bir şey yok. Sadece su üzerinde insanlarla karşılaşmışlar. Gemi hangi konumda battı, nasıl battı onunla ilgili çalışmalar var. Nereden nasıl battı
inceleniyor."

Gazetecilerin geminin çıkarılıp çıkarılmayacağı ile ilgili sorusuna yanıt veren Küllü, bu konunun diğer kayıp mürettebat bulunup kalan işlemler tamamlan-dıktan sonra gemi sahibi tarafından değerlendirileceğini sözlerine ekledi.