Zonguldak’ta çok ciddi yatırımlar yapıldığını açıklayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Hiçbir şehri susuz bırakmadık, bırakmayacağız. Mesela İstanbul'a İzmir'e ve Mersin'e su verdiğimiz gibi Zonguldak'ta da büyük sıkıntı vardı. Biz dağları deldik, yılda 10 milyon metreküp su verecek bir kanal açtık. 2060 yılına kadar Ereğli ilçesi ve civarı su sıkıntısı çekmesin diye de inşaatlar devam ediyor. Bu işi bitireceğiz. Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'in de su problemini çözeceğiz” dedi.

 

Bakan Eroğlu, 2015-2016 yılını yatırımda hamle yılı ilan ettiklerini dile getirerek, kentte fırtına gibi eseceklerini, bunun sözünü verdiklerini bildirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Batı Karadeniz Gelişme Projesi hazırlanmasını ve 2018'e kadar bunun tamamlanması talimatını verdiğini anlatan Eroğlu, "Proje hazır. İnşallah Sayın Başbakanımız Davutoğlu, buraya geldiğinde bunu açıklayacak" dedi.

 

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Çok büyük yatırımları imza attık, AK Parti hükümeti son 12 yılda 850 milyar lira yatırım yaptı" dedi. Eroğlu,  Zonguldak Canpolat Pamay Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Zonguldak 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bugünün bayram günü olduğunu söyledi. Zonguldak'ın bütün seçimlerde destan yazdığını anlatan Eroğlu, teşkilat mensuplarına hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

 

IMF’YE BORÇ ÖDENDİ

Bakan Eroğlu, AK Parti'yle Türkiye'nin önemli bir dönüşüm yaşadığını aktararak, Zonguldaklılara Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamını iletti. AK Parti'den önce 70 cent'e muhtaç olunduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, IMF'ye olan borç ve bu borcun ödenmesi sürecini anlattı. Eroğlu, şu anda IMF'ye borç verebilecek bir Türkiye'nin olduğunu, enflasyon canavarının da yok edildiğini dile getirdi. Türkiye'nin çok daha büyüdüğünü, daha da büyüyeceğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti: "Hükümetin millete borcu kalmadı. Sadece borç ödemekle yetinmedik. Çok büyük yatırımlara imza attık, AK Parti hükümeti son 12 yılda 850 milyar lira yatırım yaptı. Daha önceki yatırımları ben hatırlıyorum. Geçmişte yatırımlar iz bedelle bekliyordu. İz bedel, 'yatırım programından kalkmasın' diye o zaman ki parayla 1 milyon lirayla yani 1 lirayla yatırımın devam ettiği bir durumdu. Yani yatırım diye bir şey yoktu. Allah'a şükürler olsun, bütün Türkiye'de bölünmüş yollar yapıldı. 17 bin kilometre bölünmüş yolla destan yazıyoruz. Bu sabah İstanbul'dan 2,5 saatte geldim. Geçmişte en az  8 saat sürerdi."

 

“SUSUZLUK PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK”

Bakan Eroğlu, Bolu Tüneli'nin bitirilemediği dönemleri hatırlatarak, "Zamanın hükumetleri 'acaba burayı patates deposu mu yapsak yoksa kapatsak mı' diye düşünüyorlardı. Ama kurucu genel başkanımız, zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi, dağları deldik. Daha önce 3-5 baraj yapılmazken bu kardeşiniz tam 276 baraj, binden fazla göleti inşa etti ve aziz milletimizin hizmetine sundu. Islah edilmeyecek dere bırakmayacağız" diye konuştu. 

 

“ZONGULDAK’TA DA SIKINTI VARDI”

Kendilerinden önce Türkiye'de 76 şehrin susuzluk problemi çektiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: "Ama şu anda hiçbir şehrimizde susuzluk problemi yok. Hiçbir şehri susuz bırakmadık, bırakmayacağız. Mesela İstanbul'a İzmir'e ve Mersin'e su verdiğimiz gibi Zonguldak'ta da büyük sıkıntı vardı. Biz dağları deldik, yılda 10 milyon metreküp su verecek bir kanal açtık. 2060 yılına kadar Ereğli ilçesi ve civarı su sıkıntısı çekmesin diye de inşaatlar devam ediyor. Bu işi bitireceğiz. Çaycuma, Devrek ve Gökçebey'in de su problemini çözeceğiz."

 

PROJE HAZIR

Bakan Eroğlu, 2015-2016 yılını yatırımda hamle yılı ilan ettiklerini dile getirerek, kentte fırtına gibi eseceklerini, bunun sözünü verdiklerini bildirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Batı Karadeniz Gelişme Projesi hazırlanmasını ve 2018'e kadar bunun tamamlanması talimatını verdiğini anlatan Eroğlu, "Proje hazır. İnşallah Sayın Başbakanımız Davutoğlu, buraya geldiğinde bunu açıklayacak" dedi.

 

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İSTEDİLER

Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini, büyük hedeflerinin olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti: "Büyük hedefi olmayan devletler tarih sahnesinden silinir. Yeni Türkiye'de hedefimiz 2023. İstanbul'un fethinin 600. yılını 2053'te kutlayacağız. İnşallah 2053'te Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Büyük hedeflere, büyük eserlerle ve gayelere bu şekilde oluşur. Hedef koymadan hiçbir şeye ulaşamaz. Hedef koymayan geminin ulaşacağı liman yoktur."

 

17 ARALIK OPERASYONU

Eroğlu, genel seçimlerin bir milat olacağına dikkati çekerek, "Türkiye'nin önünü kesmek için çok büyük gayretler yaptılar. Parti kapatmasından tutunuz da 17-25 Aralık operasyonuyla milletin önünü, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere Allah'a şükürler olsun milletimiz mahalli idari seçimlerinde gerekli cevabı verdi. Cumhurbaşkanı seçimlerinde de verdi, şimdi haziran seçimlerine de hazır mıyız? Zonguldak'tan gerçekten destan yazmasını bekliyoruz."

 

VALİLİK ZİYARETİ

AK Parti İl Başkanlığı Kongresi öncesi Vali Ali Kaban'ı ziyaret ederek şeref defterini imzalayan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Sevgililer Günü'nde Zonguldak'ta bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Her şeyin temelinde sevgi olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmek zaten bizim anlayışımız. Zonguldak'ı gerçekten çok seven bir kişiyim. Burada pek çok yatırım yaptık. Hükümetimiz kente çok büyük önem veriyor" diye konuştu.  Eroğlu, kentin içme suyu problemini dağları delmek suretiyle çözdüklerini, Ereğli ilçesinde de içme suyuyla ilgili projeler yürüttüklerini dile getirerek, şunları kaydetti: "Derelerin tamamını ıslah ediyoruz. Zonguldak'taki bütün dereleri 100 milyon lira ayırmak suretiyle ıslah edeceğiz. Engebeli arazi nedeniyle burası taşkınlara çok müsait. Dolayısıyla 42'ye yakın dere ıslah ettik, 17 tane de yapılıyor. Bu yıl, bütün derelerin ıslahlarını, taşkın koruma tesislerini bitireceğimiz bir yıl."

 

BATI KARADENİZ GELİŞİM PROJESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kenti ziyaretinde müjde açıklayacağına işaret eden Eroğlu, "Batı Karadeniz Gelişim Projesi' diye büyük bir proje hazırladık. Filyos Projesi, onunla alakalı bütün yapılacak barajlar, dere ıslahları, orada sanayinin kurulması... Gerçekten burası kuzeye açılan, bilhassa Rusya ve komşu ülkelere açılan kapı olacak. Avrupa ticaretinde gemiyle, limanıyla muazzam gelişim bölgesi olacak, buna yürekten inanıyorum" ifadesini kullandı. Eroğlu, projeyle ilgili çalışmaları bakanlık olarak tamamladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Batı Karadeniz Gelişim Projesi'ni inşallah Sayın Başbakanımız ilan edecek. Batı Karadeniz'deki bütün illerimizi, Zonguldak başta olmak üzere geliştirmek istiyoruz. Bu konuda 5 yıllık plan hazırladık. Zaten çok sayıda hizmete imza attık. Sadece biz değil, Karayolları da çalışıyor. Eskiden İstanbul'dan Zonguldak'a  8-10 saatten önce gelemezdik. Şimdi dağlar delinmiş. İstanbul'dan 3 saatten önce kente geldik. Yolları kısalttık. Burası aynı zamanda turizm açısından cennet olacak. Doğal Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz, burayı turizme açmak için büyük bir tabiat turizmi master programı hazırladı. İnşallah onları da masaya yatıracağız. İnşallah bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışma yapacağız."

 

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Orman köylülerine büyük destek vermeye başladıklarını aktaran Eroğlu, "Bozuk orman alanlarında kırsal kalkınma için o bölgedeki vatandaşlarımız için ne gerekiyorsa dikiyoruz, ceviz, badem, gelir getirici şeyler. Onun 3 yıl bakımı orman teşkilatına ait, geliri de vatandaşa. Kura çekiyoruz, o yörede yaşayan kim varsa hane başına teslim ediyoruz. Bu da kırsal kalkınma açısından çok önemli" değerlendirmesinde bulundu. Eroğlu, Ereğli, Çaycuma ilçesi ve çevresiyle ilgili de proje hazırlandığını, oranın da su problemini kökten çözeceklerini sözlerine ekledi.

 

(Anadolu Ajansı)