Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye tarafından yapımı süren şehirler arası yolcu terminali alanında incelemelerde bulundu.

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, beraberinde başkan yardımcıları, daire müdürleri ve birimi amirleriyle terminal alanında incelemelerde bulundu. Başkan Posbıyık, Bölgenin en modern şehirlerarası terminalinin yapımına başlandığını belirterek, temel atma töreninin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

25 DÖNÜM ARAZİ KAMULAŞTIRILDI

Başkan Posbıyık, Batı Karadeniz bölgesinin en büyük ve en modern terminalini yapacaklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

“Terminali Belen Sanayi Sitesi karşısındaki kamulaştırması Ereğli Belediyesi tarafından yapılan alana gerçekleştiriyoruz. Alaplı’dan Ömerli’ye Ören’e gelen çevre yolunun da projeleri bitti, ihaleye verilmek üzere. Dolayısı ile terminalden çıkan araçlar şehre girmeden Alaplı istikametini takip edip İstanbul ya da Ankara’ya gidebilecek. Bu bölgede 25 dönüm araziyi kamulaştırma yaptık.

 

ÇELİĞE DAYALI TERMİNAL SİSTEMİ

Bu arsanın üzerine de Batı Karadeniz’in en şık, en modern ve en kullanışlı terminallerinden birini yapıyoruz. Tamamen çelik konstrüksiyona dayalı terminal sistemi. Önümüzdeki günlerde Ereğli halkı ile birlikte temel atma törenini yapacağız. Müteahhidimiz belirlenen süreden önce söz konusu terminalin tesliminin yapılacağını açıkladı. Terminalin keşif bedeli 7 milyon TL civarındaydı ancak yapılan ihalede 5 milyon 500 bin TL artı KDV’ye düştü”