Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası  "Karadeniz'den Doğu'ya Kardeşlik Köprüsü" kapsamında Diyarbakır ile Van illerini kapsayacak gezinin sponsoru oldu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile başlatılan ve kamuoyunca  Demokratik Açılım Süreci adı verilen " Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi "kapsamında Diyarbakır ile Van illerine giderek İllerin Vali, Belediye Başkanları ve STK'larını görüşecek olan 8 kişilik heyetin eğitimcileri Zonguldak Özel Bireylere Destek Eğitim Derneği Başkanı Şaban Kayış ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yıldız Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek  desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Ülkede barışın hakim kılınması ve terörün son bulması için Zonguldak ilinin ve Zonguldaklıların ülkemizin birlik ve beraberliği için her zaman öncü ve ilkeli duruşunu göstermek istediklerini belirten Kayış ve Yıldız, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının İlin ve ülkenin gelişimi ve büyümesinde yasal sorumluklarını başarı ile yürüten bir kuruluş olduğunu, bu projeye desteklerinden ötürü teşekkür ettiklerini söylediler.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Metin Demir terörü Türkiye'nin ayağındaki prangalara benzeterek, Bu prangalardan kurtulmamız için gerekenin yapılması hususunda üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz "dedi.

Sivil Toplum Örgütlerinin sorumluluklarının sadece mesleki bilgilendirme, üyelerine yönelik çalışmalar ile sınırlı olmadığını kaydederek "Ticaret ve Sanayi Odaları olarak bizler kanunda belirtilen görevlerimizi yapıyoruz. ZTSO bu görevleri modern hizmet binası ile güzel bir şekilde yapıyor ama artık bunların dışında görevleri oluşuyor, bunların bir kısmı Sosyal Sorumluluk Projeleridir. Kentin dinamikleri durumundaki dernek, cemiyetler ile ekonomik sıkıntı içindeki eğitim kurumlarının ekonomik, sosyal ve kültürel projelerine yardımcı oluyoruz bundan da gurur duyuyoruz. Türkiye'nin ayağındaki bir prangada terördür, bu tarz projelere destek olarak bu prangalardan kurtulmak gerekiyor. Arkadaşlarımız güzel bir proje oluşturmuşlar, tebrik ediyoruz. Dilerim amaçlarına ulaşırlar" şeklinde konuştu.