Zonguldak’ın çok önemli bir İl olduğunu belirten CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Zonguldak ziyaretinde aday adaylarına da net mesajlar verdi. Genel Merkezin son 12 Eylül seçimlerinde partinin Zonguldak il genelinde aldığı oyların da istatistiki bilgilerine göre aday belirlemede etkili olacağı öğrenildi.

 

CHP Seçim ve Hukuk İşleri Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, CHP’de milletvekili adaylarının sıralamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirleyeceğini açıkladı. Zonguldak’ın çok önemli bir İl olduğunu vurgulayan Batum, hiç kimseye küskünlük vermeyecek en iyi adayı belirlemek zorunda olduklarını bu yüzden adaylar ile de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Süreci 2 gün geç olsun ama en doğrusu olsun anlayışı ile atlatmak istediklerini belirten Batum’un sözleri şu şekilde: Milletvekilimiz burada, başkanlar, belediye başkanları ile görüşüyorlar. Biz buradayız. İki gün geç olsun ama en doğrusu olsun. Tabi insanlar o zaman paniğe kapılıyor, “ne olacak ne oluyor burada?” diyorlar. Bizim kırmızı çizgimiz var. Her yerde söylüyoruz. Milletvekillerimizle de görüşüyoruz. Parti Meclisi Üyemiz Ali İhsan Köktük aynı zamanda mesai arkadaşım. Genel Başkanımız bir tek şunu söylüyor. ‘Ankara’da elimde kalem ben belirlemeyeceğim’ diyor. Bu çok önemli. Şimdi elinde kalem merkez belirlemediği takdirde ki doğru, haklı düzgün olanı da bu işler biraz uzayabilir. Milletvekili adayının saptanmasında da uzayabilir il başkanında da. Sonunda çıkacak sonuç da bana göre inşallah elinde merkezden kalemle belirlemekten çok daha sağlıklı olacaktır. Daha görüşmeler sürüyor, arkadaşların değerlendirmelerini alıyoruz. Sonunda herkesin üzerinde ittifak edebileceği milletvekilleri adaylarını ve il başkanını belirlememiz lazım. Ama belirlememiz lazım derken merkez belirlemeyecek onu söylüyor. Buradaki arkadaşlar belirleyecek. Merkez de tamam çok güzel olmuş diyecek.

 

YAKIN İSMİN İL BAŞKANI

OLMASI İSTENİYOR

“Görüldüğü kadar her kutup kendisine yakın bir ismin İl Başkanı olmasını istiyor. Bu durumda nasıl biz uzlaşma sağlanacak?” şeklindeki soruya karşılık, “Ankara’da aralarında muhakkak uzlaşacaklar, bunun için uğraşıyoruz. Sonuç itibarıyla uzlaşıp birini belirleyecekler, bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yoksa çok kolay. Yani Ankara’dan birine bakar Ahmet, Ayşe olsun der bu iş biter. Bu kadar kolay değil bu iş. Bizi 1980'den sonra buna alıştırdılar. Biz kamuoyu yoklaması da yapacağız belirli yerlerde. Yani anket şirketleri ile anlaştık. Kimi görmek istersin, kimi görmek istemezsin diye halka soracağız. Halkın tercihi, isteği çok önemli. Programını seçim bildirgeni hazırlayıp bir de güvenilir insanları bunun eline verip her kapıyı çal dediğinde CHP mutlaka iktidar olacak” dedi.