Liseler arası bayan futbol turnuvalarında önce Karadeniz Ereğli ardından da Zonguldak'ta başarılı olan ve ilimizi Bölge Şampiyonası'nda temsil etme hakkı kazanan Güneşli Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Bayan Futbol Takımı oyuncuları, Kdz. Ereğli Belediyesine gittiler.  Ziyarette bayan futbolcularla birlikte Güneşli ÇPL Müdürü Kadir Bayri ve okulun Felsefe Grubu ve Rehberlik Öğretmeni Sibel Can da yer aldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın makam odasında ağırladığı sporcular, geçtiğimiz yıl Muğla'da gerçekleştirilen Bölge Şampiyonası'nda kazandıkları kupayı ve başarı plaketini Başkan Posbıyık'a takdim ettiler.

ÜÇ SEZONDUR KUPA 
Ziyarette okullarının sportif alanlarda gösterdikleri başarılarla ilgili Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a bilgiler veren Güneşli Çok Programlı Lisesi (ÇPL) Müdürü Kadir Bayri, okul olarak çeşitli spor dallarında ilçenin istikrarlı okullarından biri olmaya gayret ettiklerini ifade ederek, … Bu ziyaretimizi bugüne kadar elde ettiğimiz üç kupayı da getirerek gerçekleştirmek istedik. Özellikle bayan futbolda 2010-2011, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste üç sezon da kentimize kupa kazandırarak üzerinde durduğumuz istikrarın sağlanmasında başarıya ulaştığımızı göstermeyi arzuladık…, dedi. Bayri, Karadeniz Ereğli ve Zonguldak'ta gerçekleştirilen futbol turnuvalarında başarılı olduktan sonra Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin katkı ve yardımlarıyla Muğla'da düzenlenen Liseler Arası Bayan Futbol Bölge Şampiyonası maçlarına katıldıklarını hatırlattığı konuşmasında; … Bölge Şampiyonası'nda ilk olarak Nevşehir İl Birincisi ile karşılaştık. O maçta elde ettiğimiz galibiyet ve ortaya koyduğumuz başarılı futbolla yerel basının haberlerine konu olduk. İkinci maçımızda ise İzmir Karşıyaka Özel Koleji'ne mağlup olarak birincilik şansını kaybetsek de ilçemize kupayla döndük. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz…, ifadelerini kullandı.

SPORTİF VE SOSYAL ETKİNLİKLERE ÖNEM
Gerçekleştirdikleri ziyaret için okul yöneticileri ve sporculara teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da konuşmasında, önce il ve ilçe ardından da Muğla'da düzenlenen bölge şampiyonalarında başarılı olan Güneşli ÇPL Bayan Futbol Takımı oyuncularını ve okul yöneticilerini tebrik etti. Öğrencilik yaşamında derslerde başarılı olmak kadar sportif ve sosyal faaliyetlerde de etkin olmanın yararlarına işaret eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptığı konuşmada; … Bir öğrenci mutlaka ve mutlaka çeşitli sosyal etkinliklerin de içinde yer almalı. Bu sosyal ve sportif etkinlikler sayesinde de yeni yerler görmeli, yeni arkadaşlıklar edinmeli. Bunların hepsi bir arada olduğu takdirde büyük başarıların gelmemesi mümkün değil. Karadeniz Ereğli'de bayan futbolu açısından çok büyük bir atılım var. Son zamanlarda da gençlerimizin bu spor dalına gösterdikleri ilgi bizleri de mutlu ediyor…, dedi.
Yaklaşık on beş dakika süren ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Halil Posbıyık sporculara futbol topu ve Karadeniz Ereğli'ye özgü çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafların çekilmesiyle sona erdi.