Ormanlı Beldesi ile Şamlar, Gebedoğan, Aydınlar, Üçköy, Toyfanlı, Kızılca, Abdi, Topallı ve Hamzafakıhlı köylerinden 50 bayanın katıldığı Çanakkale gezisi Memleket ve Yöremin Sesi gazetelerinin organizasyonu ile gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli'de yayın hayatını sürdüren Memleket ve Yöremin Sesi gazeteleri tarafından, Anneler Günü etkinliği kapsamında bayanlara yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. Gazete yetkilileri,  "İlk Sosyal Sorumluluk projemizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" derken, kırsaldaki kadınlarına yönelik etkinliklerinin Anıtkabir gezisi ile süreceğini açıkladılar. Yöremin Sesi gazetesi imtiyaz sahibi Erol Acar, Memleket Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Solmaz ve Haber Müdürü Recep Akkaya'nın bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Çanakkale gezisi, 15-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Karadeniz Ereğli'ye bağlı köylerdeki bayanlara yönelik düzenlenen Çanakkale gezisine 50 bayan katıldı. 15 Mayıs Cumartesi gecesi saat 23.30'da Ereğli'den hareket edilerek, 16 Mayıs Pazar günü saat 08.30'da Çanakkale'ye ulaşıldı. Gezide, Ereğli kafilesini yalnız bırakmayan dünyanın en yaşlı gazisi unvanına sahip Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, Çanakkale'ye gidiş esnasında; bayanlara Çanakkale Savaşları ve babası ile ilgili bilgilendirmede bulundu. İlk olarak Bigalı Köyü'ne götürülen bayanlar, burada Atatürk'ün evini görme imkânı buldular. Burada kahvaltılarını yapan bayanlar, sırasıyla 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Çam Kalesi, Namazgaz Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Seddülbahir Köyü, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Yahya Çavuş Şehitliği ve Sargı Yeri'ni gezdiler.
KAÇMAZ, AĞLATTI…
Dünyanın en yaşlı gazisi unvanına sahip Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz, babasının anıtının bulunduğu 57. Alay Şehitliği'nde; Çanakkale Savaşları ve savaş esnasında yaşanan ilginç olayları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Kaçmaz'ı dikkatle dinleyen bayanların da içten içe ağladıkları gözlenirken; gezinin onur konuğu olan Şehit Komando Er Ayhan Demirci'nin annesi Makbule Demirci de, şehit oğlunun adını taşıyan torunu ile birlikte Hüseyin Kaçmaz'ın anıtı başında gözyaşlarına hâkim olamadı. Geziye katılan bayanlar, burada Zonguldak ve ilçelerinden Çanakkale Savaşları'na katılarak şehit düşen dedelerimizin anıtları başında dua ettiler.
YILDIZ'I DİKKATLE DİNLEDİLER
Çeşitli programları nedeniyle, 57. Alay Şehitliği ziyaretinden sonra kafileden ayrılmak zorunda kalan Turgut Kaçmaz, Çanakkale Şehitleri Abidesi'nde yine kafileye katıldı. Kaçmaz'ın yokluğunda, usta rehber Hüseyin Yıldız, kafileye eşlik etti.
Yıldız, ilk olarak Çam Kalesi ile ilgili kısa bir bilgi vererek; Namazgâh Tabyası ve burada bulunan cephanelikler ile ilgili bayanlara detaylı sunumlar yaptı.
SEYİT ONBAŞI'NIN İMAN GÜCÜ
Yıldız, Çanakkale Savaşları'nın önde gelen kahramanlarından olan Seyit Onbaşı hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Seyit Onbaşı'nın, savaş esnasında 275 kilogramlık top mermisini iman gücü ile topun ağzına verdiğini söyleyen Yıldız'ın açıklamaları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen bayanların sık sık dua ettikleri gözlendi. Seyit Onbaşı anıtı ziyaretinden sonra Seddülbahir Köyü'ne geçilerek, burada öğle yemeği yenildi. Yemeğin ardından, Çanakkale Şehitleri Abidesi'ni ziyaret eden bayanlar, burada Zonguldak ve ilçelerinden Çanakkale Savaşları'na katılarak şehit düşen dedelerimizin anıtları başında dualar okudular. Şehitler Abidesi'nde, savaşlarda şehit düşen ancak künyesi bulunamadığı için "Meçhul Asker" olarak bilinen şehidimize de birer Fatiha okuyarak devam eden gezi, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Yahya Çavuş Şehitliği ve Sargı Yeri'nin de ziyaret edilmesi ile sona erdi.