Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki camilerde bayan öğreticiler tarafından bayanlara yönelik vaaz programlarına başlayacaklarını söyledi.
Vaaz programlarında bayanlara İslam dinini en güzel şekli ile öğrenmeleri ve yaşamaları için gayret sarf edeceklerini belirten Erkan, İlçe Müftülüğü olarak bütün vatandaşlarımıza ilköğretim okul çağında, ortaokul, lise, üniversite büyüğü ve küçüğü ile bütün vatandaşlarımıza her fırsatta hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz. Ereğli'de mevcut örgün öğretim yapan 30 tane kuran kursumuz var. Bu kurslarımızda 940 vatandaşımız eğitim alıyorlar. Bu kurslarımıza paralel olarak bayanlarımıza yönelik bir proje planladık. Bu proje ile daha çok vatandaşımıza ulaşmayı planlıyoruz.  Bu projemizi de geçtiğimiz yıl uygulamaya koyduk. Kuran kursu öğreticilerimizden 17 kişilik bir ekip oluşturduk. 2 kuran kursu öğreticimiz ve onların yanında kuran kursu öğrencilerimiz yer alıyor. Bu ekiplerimiz her ay ayrı ayrı camilerde bu gerek ilçemiz gerekse beldelerimiz ve köylerimizdeki camiler oluyor. Daha önceden vatandaşlarımıza bu camilerde program yapacağımızı haber veriyoruz. Vatandaşlarımız program yapılacak olan camide öğlen namazında bulunuyorlar. Öğlen namazı cemaatle eda edildikten sonra bayan hocalarımız tarafından program başlıyor. Gayet verimli ve faydalı programlar gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız dan geçen de yaptığımız programlar ile ilgili olumlu intibaları ve geri dönüşümleri aldık. Bu yılda bu programlarımıza devam etmeyi programladık.
İnşallah Ereğli'mizin merkezindeki ve köylerimizdeki bütün camilerimizde ve bütün vatandaşlarımıza özellikle bayanlarımıza özellikle diyorum çünkü bu programlarımızın muhatabı bayanlarımız ve kızlarımızdır. Bu programlarla onların yüce dinimizi en güzel şekli ile öğrenmeleri ve yaşamaları için gayret sarf ediyoruz. Ben vatandaşlarımızdan bu programlarımıza katılım hususunda bundan böylede daha da gayretli olmalarını ve çevrelerindeki insanları haberdar etmelerini rica ediyorum ve vatandaşlarımıza Cenabı Allah'tan sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum dedi.