Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2011-2012 öğretim yılı faaliyet programında yer alan "Voleybol 2.Lig Grup Birinciliği" müsabakalarında bayanlarda Kastamonu Üniversitesi, erkeklerde ise Bartın Üniversitesi şampiyon oldu.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Spor Salonu'nda 20 Aralık'ta başlayan müsabakalarda, erkeklerde 8, kadınlarda 5 olmak üzere toplam 13 takım mücadele etti. Bayanlar final maçında Kastamonu Üniversitesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ni (ZKÜ) 3-0 yenerek şampiyon oldu. Erkekler finali ise büyük çekişmeye sahne oldu. Bartın Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi'ni 25-23, 24-26, 25-22 ve 25-13'lük setlerle 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Kastamonu Üniversitesi'nin şampiyon olduğu bayanlarda Zonguldak Karaelmas Üniversitesi ikinci, Sinop Üniversitesi ise üçüncü oldu. Erkeklerde Bartın Üniversitesi birinci olurken, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Kırıkkale Üniversitesi ise üçüncü oldu. Bayanlar final müsabakalarının ardından düzenlenen kupa törenine katılan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, bu tür etkinlikleri üniversitelerin spor salonlarında yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Tamer, "Burada da güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. KZÜ'ye müsabakaları eksiksiz düzenlediği için teşekkür ediyorum. 2011-2012 sezonumuzu açtık. bahar döneminde daha yoğun organizasyonlar yapacağız. Üniversite salonlarına destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Bayanlar müsabakalarında dereceye giren takımlara kupaları, Tamer, ZKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokolu Müdürü Mustafa Gümüş ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gülbey Ünal tarafından verildi.
Erkekler final müsabakalarının ardından düzenlenen kupa törenine İse; ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdigen katıldı. Organizasyona destekleri nedeniyle Beden Eğitimi ve Spqor Yüksekokolu Müdürü Mustafa Gümüş'e teşekkür ödülü verilirken, dereceye giren takımlara ise kupaları Rektör Yardımcısı Bağdigen ve diğer katılımcılar tarafından verildi.
Maç sonunda ve kupa töreninde şampiyon olan takımlar ve taraftarları büyük sevinç yaşadı. Grup birinciliği müsabakalarında kadınlardan Kastamonu Üniversitesi ile erkelerde Bartın Üniversitesi bir üst lige çıktı.