Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında anlaşma ile sonuçlanan 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi dolayısıyla, Erdemir’deki (B) statüsünde çalışan kadın işçiler, Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş’ı ziyaret etti. Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: Gerçekleşen ziyarette, konuşan Odabaş, şirket bünyesindeki kadın çalışanların gösterdikleri özveriyi bildiklerini söyledi. Ziyaretten ayrıca memnunluk duyduğunu dile getiren Odabaş, “sizlerin hak ve menfaatleriniz bizim için çok daha önemli. Sözleşme görüşmeleri süresince ve diğer konularda bize verdiğiniz desteği çok iyi biliyoruz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

 


Kadın işçiler de, üyesi oldukları Türk Metal Sendikası’na her zaman güvendiklerini ve inandıklarını dile getirirken, “bizler, sendikamızın aktivitelerinde daha ön planda olmak istiyoruz. Bu kapsamda, gerekirse işçe dışındaki etkinliklere katılmak, Erdemir’de çalışan kadınların gücünü ve duruşunu göstermek istiyoruz” dediler.

 


Kadın işçilerin bu talebini olumlu bulan Odabaş da, konuyu genel merkeze götüreceğini söyledi. Odabaş, eşi Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyon Başkanı Saniye Odabaş’ın da katıldığı ziyarette, kadın işçilere gerçekleşen sözleşmenin detaylarını anlatırken, güncel konular üzerinde de görüş alış, verişinde bulundu.