Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’ın destekleri ile 2015 yılında kurulan Gülüç Belediyespor Boks takımı, 3’ü bayan 11 sporcu ile çalışmalara devam ediyor. Ortaöğretim ve lise öğrencilerinin katıldı antrenmanlarda, bayan sporcuların ortaya koydukları performans, göz dolduruyor.


"GAYRET GÖSTERİYORUZ"
Sporcuları çalıştıran hocalardan Selahattin Güven, Gülüç Belediye Düğün Salonu bünyesindeki belediye dükkanındaki antrenmanda gazetecilere yaptığı açıklamada, mili takıma sporcu yetiştirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. Boks sporuna olan ilginin her geçen gün attığını ifade eden Güven, şöyle dedi: “Hedefimiz, mili takıma elaman vermektir. Türkiye birinciliği kazanarak milli takıma giden çocuklar hem maaş alıyorlar hem de pek çok şeyden muaf oluyorlar. Üniversite eğitimlerinde avantajlı oluyorlar. Bizim iki tane kızımız Ereğli’dendir. Fethiye’de düzenlenen şampiyonada, ikisi da başarılı oldular. Öznur (Öznür Özsoy) milli takıma seçildi. Diğeri (Elif Sarıkaya) üçüncü oldu. İnşallah, diğer sporcularda aynı hedefe gidecekler.”





İLGİ ÇOK İYİ
Hocalardan Mustafa Tekel de, sporcuların tamamından ümitli olduklarını ifade ederek, “biz bunu başlattık şimdi ilgi çok iyi. Ereğli Belediyespor’daki çalıştırıcıda bizim arkadaşımız. Orası ve burası olmak üzere kendi aralarında maçlar yapıyoruz. Şu an 3 bayan sporcu olsa da ilginin olduğunu görüyoruz. Gelen olursa takıma katabiliriz. Sporcularımızın hepsinde ümitliyiz” dedi.


AİLELERİN DESTEĞİ ŞART!

8. sınıf öğrencisi Begüm Ulus ise boks sporu ile 2 ay önce tanıştığını, ailesinin bu duruma önceleri karşı çıktığını anlatarak, “bayanlar da bu sporu yapabilir. Hedefim, Türkiye şampiyonasına katılarak şampiyon olmaktır. Okul ve spor bir arada yürütüyorum, zorlanmıyorum. Ailem, ilk başta sıcak bakmamışlardı ama ben çok ısrar edince önüme taş koymadılar” diye konuştu.
Sporculardan Timuçin Cansız, bayan sporculara destek oymaya çalıştıklarını anlatırken 12. sınıf öğrencisi Gökhan Aydın ise kendilerine her türlüğü imkanı sağlayan Başkan Gökhan Demirtaş’a teşekkür ettiğini söyledi.






DERECE İLE DÖNDÜLER

Bilindiği gibi, Türkiye Boks Federasyonunun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Kızlar Türkiye Şampiyonası Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleşmiş, Öznur Özsoy Türkiye 2’nc, Elif Sarıkaya ise Türkiye 3’üncüsü olmuştu. Öznur Özsoy, bu başarı ile milli takıma davet edilmişti.