CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Sivas’ta 33 aydın ve sanatçının 16 yıl önce katledildiğini, katliamı unutmadıklarını ve unutamayacaklarını belirterek başladığı konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 3 Temmuz Cuma günü Kdz.Ereğli’ye gelerek Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerine katılacağını açıkladı.

Sivas katliamı ile ilgili olarak Balcı, “İnsanların düşüncelerinden, inançlarından ve kimliklerinden dolayı yakılmadığı ve ortadan kaldırılmadığı çağdaş bir ülke, demokratik bir toplum oluşturma kararlılığımız devam edecektir. Madımakta 16 yıl önce yaşanan vahşetin sorumluları, dini siyasete alet eden laik Cumhuriyete karşı zihniyette olanların destek verdiği anlayış, maalesef bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Laik anayasal yapısını bozmaya, yıkmaya çalışmaktadır. Eşitlik, özgürlük, kardeşliğin ve barışın tesis edildiği, toplumun büyük çoğunluğunun mutlu yaşadığı bir Türkiye dileğiyle, Madımak’ta yakılan demokrasi şehitlerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz” sözleri ile değerlendirdi.

 

BAYKAL’IN PROGRAMI

Baykal’ın ziyareti ile ilgili olarak ise Balcı, “3-4-5 Temmuz’da yapılacak olan Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline katkı sağlamak üzere, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kdz. Ereğli yi ziyaret edecektir. Ziyaret programı Baykal’ın saat 14.00’de Mudurnu’dan çıkarak, helikopterle saat 14.30 Kdz.Ereğli’ye ulaşmış olacaklardır.

Genel Başkanımız saat 14.30’dan itibaren kortej yürüyüşüne kadar olan zaman içerisinde Ereğli’de çeşitli ziyaretlerde bulunacaktır. Saat 17.30’da kortej yürüyüşüne Ereğli halkı ile birlikte katılacaklardır. Kortej yürüyüşünden sonra Ereğli halkına  hitap ederek saat 19.15’de şehrimizden ayrılacaktır. Tüm Ereğli halkı ve partililerimizi Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi.