Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, Türkiye Öğretmenler Sendikası Genel Başkanı Yazar Fakir Baykurt'u ölümünün 10. yıldönümünde saygıyla andığını belirtti.
Baykurt'un öğretmen hareketindeki mücadeleci ruhuyla gönüllere taht kurmuş cesur bir lider olduğunu ifade eden Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:
"Dili sadece kitaplardan öğrenilmiş değildi; evinde, köyünde Türkçenin olduğu her yerde çocuklardan, kadınlardan, okumuş, okumamış halkından emdiği Türkçeydi onun dili?'Türk Dilini en iyi kullanan yazarlardan biriydi. Eşsiz kişiliğiyle, romancılığıyla, öğretmen hareketindeki mücadeleci ruhuyla gönüllere taht kurmuş cesur bir liderdi.Öğretmen örgütçülüğünün efsanevi lideri Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) genel başkanı, Cumhuriyet devrimlerinin yılmaz savunucusu, köy edebiyatının temsilcisi Fakir Baykurt'u bundan 10 yıl önce 11 Ekim 1999 tarihinde gurbet ellerde kaybettik.
Değerli öğretmenimizi ölümünün 10. doğumunun 80. yılında ve önderliğini yaptığı Büyük Öğretmen Boykotu'nun (15- 18 Aralık 1969) 40. Yılında Eğitim-İş ailesi olarak sevgi ve saygıyla anıyoruz? Mücadele azmi ve ruhu bizlere ışık tutacaktır."