85. yıldönümü kutlanan 'Denizcilik ve Kabotaj Bayramı' etkinlikleri kapsamında Kdz.Ereğli’de çeşitli yarışmalar düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde merakla beklenen yağlı direkten Türk Bayrağını alma mücadelesi nefesleri kesti. 5 Bin 500 TL ödül konulan yağlı direkten Türk Bayrağı alkışlar arasında alındı.

1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinlikleri, Bozhane mevkisindeki Balıkçı Barınağı'nda saat 17.00'de Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Farklı kategorilerde yapılan yüzme yarışmalarında dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Etkinliklerin son bölümünde ise yağlı direk yarışı için yarışmacılar yerlerini aldı. On metre serbest yüzme yarışına katılan Gazi Recep Ateş, kıyıya çıkışında protokol ve vatandaşlar tarafından alkışlandı. Ateş, gazetecilere, askerliğini dalgıç olarak yaptığını; İstanbul’daki bir olayda patlayan bombanın tek bacağının kopmasına neden olduğunu belirterek, "Ancak kendimi engelli olarak görmüyorum." dedi.
Ereğli Belediye Başkan Vekili Cevat Aydın’ın ilk kez katıldığı yarışmada, Aydın’ın kuralları bilmemesi nedeniyle yarışmaya bir süre başlanamadı.
Her sene yapılan yarışmada Ereğli Belediyesinin Liman Müdürlüğü'ne verdiği ödüle katkı yaptığını bilmeyen Aydın, sorunun ne olduğunu anlamak için Liman Müdürü Nevzat Direk’in yanına geldi. Liman Müdürlüğü yetkililerinin durumu kendisine izah etmesinin ardından Aydın, belediye olarak vereceği katkıyı açıkladı.  Son olarak ödülün 5 bin 500 lirada karar kılınmasının ardından yağlı direk yarışı başladı.
Uzun uğraşlar sonrasında yağlı direkteki Türk bayrağını alan Birol Samat, 5 bin 500 lira ödülün sahibi oldu. Kabotaj Bayramı etkinlikleri yağlı direk yarışması ile sona erdi.