Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  olağan toplantıda  Bayram Gazetesi’nin yeniden yayın yaşamına sokulması konusundaki çalışmalarını bir kez daha gözden geçirdi ve konuyla ilgili açıklama yaptı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yaptığı açıklamada  şöyle denildi:  “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Bayram Gazetelerinin yayımlanmasına dayanak sağlayan 5953 Sayılı Yasanın ilgili maddelerinin iptali için hem l978 hem de l992 yılında Anayasa Mahkemesi’nde açılan davalara müdahil olmuş, iptal isteğine karşı çıkmıştır.
1993 yılında  yasa maddesinin iptal edilmesinin ardından da bayram gazetesini yayımlama konusunu gündeminde tutmuştur.
23 Şubat 2001’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile Gazete Sahipleri Birliği Yönetim Kurulu bayram gazetesi geleneğinin sürdürülmesi konusunda görüş birliğine varmış ve hazırlanan ortak protokol gazete sahiplerinin imzasına sunulmuştur. Ancak protokolun imzalanması tamamlanamadığı için girişim sonuçlanmamıştır.
Bayramda yayınlanmayacak gazetelerle yayınlanacak gazeteler arasında doğacak  haksız rekabet ve gazete çalışanlarına yansıyacak olumsuzlukları yayınlanmama nedenini oluşturmuştur.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Bayram Gazetesi’nin yayımlanması konusundaki kararında bir değişiklik bulunmamaktadır. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün, bayram gazetesinin yayımlanmasına aracılık etme çabalarını teşekkürle karşılıyoruz. Bayram Gazetesi’nin yeniden yayımlanması konusunda görüş  birliğine varılmasını ve yayının gerçekleşme aşamasına gelinmesini beklemekte olduğumuzu duyururuz.”