Şube Başkanı Ercan: "Çok fazla birşey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. 3 Vardiya çalışıyorlar, 3 vardiyanın karşılığı bu da olmamalı. Bayram havası, düğün şenliği içerisinde grevde ve meydanlardayız. Hakkımızı alıncaya kadar bu meydanlardayız"

 

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TAT Metal Anonim Şirketi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, emekçilerin yanında olan herkese teşekkür etti.

 

BİR KEZ DAHA GÖRÜŞÜLDÜ

Toplam 303 işçiyi ilgilendiren ve Ocak ayı itibariyle başlayan toplu sözleşme süreci sonunda alınan grev kararını uygulamaya koyduklarını belirten Ercan, "Ücret ve ücrete bağlı maddelerde anlaşma sağlanamadı. Bu süreci canlandırma adına dün işverenden bir görüşme talebi aldık. Sabaha kadar süren görüşmelerde tekrar anlaşma sağlanamadı. 5 Haziran'da alınan karar gereği de grevdeyiz" dedi.

 

"HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

İşçilerin asgari ücretle ağır şartlar altında çalıştığını anlatan Ercan, şunları söyledi: "Çok fazla birşey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. 3 Vardiya çalışıyorlar, 3 vardiyanın karşılığı bu da olmamalı. 'Bu işyeri bizim. İşyerimiz hiçbir zaman işyerine zarar getirecek bir hareketin içerisinde bulunmayız' diye işçilerimizin söylemleri de var. Bizim teşkilatımızın yapısı da zaten bu şekildedir. Yapılan bu eylemleri hukuk, kanun çerçevesinde emniyet teşkilatımız bizim canımız, kanımız.

 

"MEYDANLARDAYIZ"

Bayram havası, düğün şenliği içerisinde grevde ve meydanlardayız. Hakkımızı alıncaya kadar bu meydanlardayız. Ben inanıyorum ki bugün daha birinci gün. İşveren kanadı eylemi kendi aralarında değerlendirecektir. TAT Metal bölgemizde bir ERDEMİR gibi güzide bir işyeri olma çabası içerisinde. Biz inanıyoruz ki TAT Metal gücüne güç katarak çalışanları ile birlikte bir kat daha büyüyeceğine inanıyoruz"

Ercan, Genel Başkan Pevrul Kavlak ile yapılan görüşme sonrası işçilere bin lira grev ödeneğinin ödeneceğini belirtirken işçiler zaman zaman slogan attı, davul zurna eşliğinde oynadı.

 

İŞÇİNİN YANINDALAR

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, sendika yöneticileri, CHP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri, Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube Başkanı Serdar Özbek de işçilerin grev kararına giderek destek verdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)