2019 Kurban Bayramı'nda mesaj yayımlayanlar görüşlerini şu şekilde ifade etti:

 

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş:

Toplumsal yaşantımıza büyük değer ve anlam katan bir Kurban Bayramını daha Milletçe idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlarımız; dostluğun, kardeşliğin birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı, güç kazandığı, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının kuvvetlendiği coşku kaynağı anlamlı günlerimizdir.

Geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ olan Bayramlarımız sayesinde birlik ve beraberlik şuuru güçlenmekte, milli ve manevi değerlerimiz yaşatılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer halkımızın, milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını en içten duygularımla kutluyor, her türlü olumsuzluklardan uzak sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram ve bir ömür geçirmelerini diliyor, saygılar sunuyorum.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu:

Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir.

Bir Kurban Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür.

Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm Ereğli halkının, mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş:

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bayramların hoşgörü ve dayanışma ile güzelleştiğini kaydeden CHP’li vekil, “Bayramın tüm yurttaşlarımıza huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum” dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

Bayramlar, manevi duyguların yoğunlaştığı, dargınlıkların sona erdiği, dayanışma ve hoş görünün ön plana çıktığı özel günlerdir. Böyle günlerde, birlik duygusu perçinlenir, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma artar. Bayramları da güzel kılan aslında toplumsal olarak sergilenen eşitlik ve adalet içindeki dayanışma ruhudur. Ancak ülkemizde, toplumun her kesiminin eşit ve adil bir yaşam sürdüğünden söz edebilmek mümkün değildir. Ülkemiz maalesef, günden güne işsiz sayısı artan, yoksulluk sınırı yükselen, ekonomisi kötüye giden olumsuz bir tablo içindedir. Gelir dağılımındaki uçurum artmakta, istihdam yaratacak yeni yatırımlar yapılamamaktadır. Dışa bağımlı ekonomi politikaları sonucunda enflasyon artarken, vatandaşlarımızın alım gücü düşmektedir. Bu nedenle acil olarak üretim ekonomisine dönülmelidir. Bunun yanında toplumsal olarak bir kutuplaşma ve ötekileştirme ikliminin içine itilmek istendiğimiz de ortadadır. Ancak bu kadar büyük ve önemli olumsuzlukların içinde de olsak sahip olduğumuz, birlik ve dayanışma ruhu ile inanç ve kararlılıkla atılan adımlar, bu olumsuzlukların sona ereceğine dair umudumuzu tazelemektedir.

Diyalog ve uzlaşma kültürü içinde atılacak her adım, gelişim ve değişimin önünü açacaktır. Nitekim çok yakın bir zamanda yaptığımız seçimlerde, ülkemizin gerçekten ihtiyacı olanın barış içinde huzurla yaşamak olduğunu ortaya koymuştur.

Ülkemiz genelinde barış ve sevgi dili ile çıktığımız bu yolda, manevi değerlerinden, birlik ruhundan, kardeşlik bilincinden ödün verilmeksizin Büyük Önder Atatürk'ün aydınlattığı yoldan yüründükçe tüm problemlerin üstesinden gelinecektir.

Bu duygularla, Kurban Bayramının başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam Alemine, kardeşlik, huzur, hoşgörü, birlik, beraberlik ve mutluluk getirmesini diliyorum”

Genel Maden İşçileri Sendikası:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu bir mesaj yayınlayarak Kurban Bayramını kutladı.

Mesaj şöyle;

“Bayramlar, insanların kardeşçe kucaklaştıkları, insanların birbirlerine olan sevgi ve saygılarının perçinlendiği günlerdir.

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler, her zamankinden daha çok kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu gösteriyor. Kurban Bayramının barışa ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu’nda (MTA), HATTAT A.Ş. ve diğer özel sektörde çalışan üyelerimiz başta olmak üzere tüm madencilerin, Zonguldaklıların, halkımızın ve İslam Aleminin Mübarek Kurban Bayramını kutluyoruz. Eşleri, çocukları ve aileleriyle, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar diliyoruz.

Bayramın, kardeşlik ve dayanışma duygularını geliştirmesi, ülkemize ve bölgemize huzur ve barış getirmesi umuduyla saygılarımızı sunuyoruz.”