FARUK ÇATUROĞLU

AK Parti Zonguldak Milletvekili

“Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir.

Bayramlar aynı zamanda sevinçleri büyütme mevsimidir. Bu bayramda da sevinçleri dünya çapında büyütmeliyiz. Selâmlaşarak, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, paylaşarak, ikramda bulunarak; bütün sokakların, bütün komşuların, bütün yurdumuzun, İslâm coğrafyasının ve bütün dünyanın gözlerine sevinç taşımalıyız.

Yıllardır dinî bayramlarını sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; Suriye, Filistin ve Arakan’la birlikte bütün dünya üzerinde devam eden zulümlerin, savaşların, kanın, şiddetin ve iç çekişmelerin dinmesini, kan ve gözyaşının akmadığı günlerin gelmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin, İslam âleminin ve tüm Zonguldaklıların Kurban Bayramını tebrik ediyorum.”

 

 

ŞERAFETTİN TURPCU

CHP Zonguldak Milletvekili

 

Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizde adaleti, demokrasiyi, özgürlüğü yeniden sağlamak, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak ve kurucu değerlerimize yeniden dönüş için kararlılıkla mücadele etmemiz gereken günlerden geçiyoruz.

 

Bugün, ülkemizi çevreleyen coğrafyadaki ülkelerin haline baktığımızda, bu ülkelerin din ve mezhep savaşlarıyla geldiği durum ortadadır. Türkiye bu kar4anlık tablonun aydınlık yüzüyse hatta bölgenin kutup yıldızı ise, bu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Kurtuluş Savaşı kahramanları sayesindedir. Bu vatan kolay kazanılmadı, Cumhuriyet aydınlanması kolay elde edilmedi.

 

Bu gerçeklere rağmen, Cumhuriyet aydınlanmasının temelini oluşturan Milli Eğitimin içinin boşaltıldığı, eğitimin dinselleştirildiği,  geleneği olan devlet kurumlarının saygınlığını yitirdiği,  liyakat esasına göre değil siyasi kimliğe göre makam mevki sahibi olunduğu, Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Kurucumuz Büyük Önder Atatürk’e yönelik saldırıların hiç olmadığı kadar arttığı, Cumhuriyetin kurucu değerleriyle birlikte silinmeye çalışıldığı bu dönemde, bu ülkenin vatandaşı olarak hepimize büyük birer sorumluluk düşmektedir.

 

Bu düşüncelerle, Laik Cumhuriyetin değerinin bilindiği, adaletin, hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının, çoğulcu ve katılımcı demokrasinin gerçek anlamını bulduğu, vatandaşlarımızın iş, aş gelecek kaygısı duymadığı bir Türkiye`de, hep birlikte mutlu, huzurlu, barış dolu bayramlar yaşamak dileğiyle sizin, değerli ailenizin ve sevdiklerinizin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum."

 

ÜNAL DEMİRTAŞ

CHP Zonguldak Milletvekili

"Bayramlar kardeşlik, sevgi ve paylaşma duygularını pekiştiren, birlik ve beraberliğin sağlandığı, huzurun  egemen olduğu özel günlerdir.

Dileğim, bu bayramda da karşılıklı saygı ve sevginin öne çıkması, kıvanç ve tasada birlik ruhunun yaşama geçirilmesi, dargınlıkların sona erip dostlukların güçlenmesidir...

Ülkemiz maalesef son dönemde demokratik kazanımlarını birer birer yitirmeye, yoksullaşmaya, her alanda adaletten uzaklaşmaya başlamıştır.

Ancak ülkeyi yönetenlerin hataları bizi umutsuzluğa sevk etmemelidir. Çünkü adaletin hakim olacağı, demokrasinin ilerleyeceği, özgürlüklerin genişleyeceği, birlik ve beraberliğin sağlanacağı, kavgaların bitip, huzurun sağlanacağı güzel günler yakındır. Güzel günlere hep birlikte yürüyeceğiz. 

Tüm yurttaşlarımızın ve  İslam aleminin Kurban Bayramını en içten duygularla kutlar, bayramın bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim...”

 

NUMAN KORKMAZ

Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü

Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Mutlulukların paylaşıldığı, huzurun arttığı, milletçe büyük bir sevinçle karşıladığımız bayramlarımız, toplumsal yaşantımıza değer ve anlam katan özel zamanlarımızdır. Bayramlar  bizim için umuttur, berekettir ve bir arada olmaktır.

 

Kurban Bayramının milletimizin huzuruna, mutluluğuna, esenliğine, birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle; Tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ,velilerimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin  Kurban Bayramını en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.