Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için izin çıkan paralar bankada bekletiliyor. İhtiyaç sahipleri daha önce TC kimlik numaraları ile bankadan aldıkları paraları bu kez kendi hesaplarını açmadıkları gerekçesi ile dağıtımı yapılmıyor. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar sorunun biran önce çözümünü bekliyor.

Kdz.Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardım alan garibanlara bankadan dağıtılması gereken paralar prosedür engeline takıldı. Geçtiğimiz günlerde de gündeme getirilen olayın ardından herhangi bir çözüm yapılamaması ve yaklaşan Kurban Bayramı öncesi de paraların dağıtılamaması garibanları mağdur etti. Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile daha önce Ziraat Bankası'ndan kimlik numarası ile aldıkları paraların şimdi kendi adlarına açılacak hesaplara aktarılacağını ve böylelikle bankanın hesap işletim ücreti alacağını iddia ederek yapılması hedeflenen uygulamaya sert tepki gösterdiler.  İsimlerini açıklamayan ihtiyaç sahipleri yaptıkları açıklamada, Bankadan daha önce kimlik numaramızı gösterip Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtılan paralarımızı alıyorduk. Şimdi Ziraat Bankası yardım alan herkesin şahsi hesap açmasını istiyor. Şahsi hesap açıldığında hesap işletim ücretini de banka doğal olarak keser. Zaten devletin verdiği para ortada bir de banka hesap işletim adı altında bu paralardan tahsil edecek olmasını büyük bir şaşkınlık ile karşılıyoruz.
Herşey bitti de garibanın aldığı paradan da mı kesinti yapmaya geldi. Kaymakamlığın, Vakıfın ve Zonguldak Valiliğinin konunun çözümü için hassas davranmasını bekliyoruz dediler.