Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Zonguldak İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince yapılan gıda denetimleri arttırılarak devam ediyor.
Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü İdris Pürlü' nün de başkanlık ederek bizzat katıldığı denetimlerle ilgili olarak bir açıklama yapan İl Müdürü Cemalettin Çataklı, halkın sağlığını korumak ve güvenli gıdaya erişimlerini sağlamak amacı ile bayram öncesi gıda denetimlerinin il merkezi ve tüm ilçelerde sıklaştırıldığını söyledi.
Çataklı, bu  kapsamda özellikle unlu mamuller üretim ve satış noktaları ile şeker satışı yapan işyerlerinin denetime tabi tutulduğunu ifade etti. Yapılan denetimler neticesinde iş yerlerine gerekli uyarı ve yasal yaptırımlar uygulanırken amaçlarının bir taraftan da gerek üretici ve satıcıları, diğer taraftan tüketicileri bilinçlendirmek olduğunu belirten İl Müdürü Çataklı  ve Şube Müdürü Pürlü tüketicilerin etiket bilgileri olmayan ürünleri almaları halinde başta çocuklar olmak üzere hem sağlıklarının bozulmasına sebep olacaklarını hem de ruhsatsız çalışan 'merdiven altı' tabir edilen ve gıda güvenliğini tehdit eden üretimi teşvik edeceklerini, tüketicilerin bu konuda itinalı davranmaları ve etiket bilgileri  ve son kullanma tarihleri belli olmayan ürünleri almamaları  gerektiğine  dikkat çekti.
Çataklı ayrıca gıda denetimlerinin tüm yıla yayılarak devam ettiğini iş yerlerinin yasal müeyyidelerle karşı karşıya kalmamaları ve mağdur olmamaları için kendilerini gıda mevzuatının gerekliliklerini yerine getirmeleri konusunda uyardı.