Alaplı Belediyesi tarafından 5 yıl önce kurulan ‘Gönül Köprüsü Mağazası’ Kurban Bayramı öncesi yardım yapmak isteyen vatandaşlarla ihtiyaç sahibi ailelerin arasında köprü oluyor.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Durumu iyi olmayan vatandaşlarımız mağazada alış veriş yapar gibi her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Kurban bayramı öncesi mağazaya çok talep olduğunu ifade eden Çimenoğlu, şunları söyledi:

 

“Alaplı Belediyesi olarak 5 yıl önce açtığımız gönül köprüsü mağazası ekonomik durumu iyi olmaya vatandaşlarımız burada bir mağazadan alışveriş yapma hissini verecek şekilde gelerek eksik olan ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Mağazamızda elbiseleri raflarda ve askılıklarda durmaktadır. İhtiyaç sahibi gelerek beğendiği elbiseyi alır soyunma kabininde denedikten sonra hiçbir ücret ödemeden poşete konularak giderler. Biz Belediye olarak sadece durumu iyi olmayan vatandaşlarımızla yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın arasında bir köprü oluyoruz. Mağazamıza çok ilgi var açtığımız günden bu yana hiç boş durmuyor. Kurban Bayram öncesinde gelen giden çok oluyor. Tabi yaz ayından çıktığımız için kışlık elbise olarak bir takım eksiklerimiz var. Biz belediye olarak eşya toplamaya çalışıyoruz. Yardım yapmak isteyen evlerinde giymedikleri ancak temiz olan eşyalarını Alaplı belediyesi gönül köprüsü mağazalarına teslim edebilirler. Ya da belediyemizi arayarak evlerine kadar giderek alabiliriz. Bayram öncesi herkesin bu duyarlılığı göstereceğine insanları mutlu edeceğine inanıyorum.”