Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,  “Milletçe huzur ve barış ortamı içinde, dolu dolu yaşamayı arzu ettiğimiz bayram sevinci yarım kaldı. Güneydoğu’da bayram boyunca devam eden çatışmalarda asker ve korucularımızın yanı sıra Çaycumalı Jandarma Uzman Çavuş Sacit Olcay Kabaklıoğlu (Keskin)  şehit düştü.” Dedi.

Hakkari’nin Ağaçdibi Köyü kırsalında bölücü terör örgütü ile meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden şehidimizin,  Yakademirciler Köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu da belirten Kantarcı açıklamasına şöyle devam etti:

“Milletçe büyük bir matem içindeyiz. Yaşadığımız acıyı kelimelerle tarif etmekte güçlük çekiyoruz. Her gün bir başka genç bedeni toprağa verdiğimiz karabasan günlerinin artık son bulmasını istiyoruz. İlçemizde de, ülkemizde de yeni şehit haberleri duymak istemiyoruz. Bu ülkenin yüreğinde sevgiden başka bir şey taşımayan güzel insanları bu acıları kesinlikle hak etmemektedir. Akan kan artık durmalıdır. Yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya, halkımızı metanet ve sağduyuya davet ediyor, şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şiddetten medet uman bölücü terör örgütünün akıttığı kanda boğulacağını bir kez daha belirtmek istiyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun.”