Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıfta okuyan üniversite öğrencileri, yaptıkları iki ayrı projeyle Soğanlı Yörük ve Ali Veli Güzel İlköğretim okullarında okuyan çocuklara, bayram tadında bir gün yaşattı. 





Karadeniz Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan etkinlikte, Atatürk Kültür Merkezi Vedat Can Sergi Salonu’nda yüzleri boyanan çocuklar, mumyalama, pinpon topu taşıma, mandal takma, elma yeme, top üfleme, yelek giydirme oyunu, şişe devirme yarışı, puzzle ve balon patlatma yarışı gibi oyunları oynayarak doyasıya eğlendi.




Fakülte Yrd. Doç.Dr. Ezgi Taylan Koparan amaçlarının çocukları eğlendirirken öğretmek, kardeşliği yaşatmak, işbirliğine teşvik etmek, arkadaşlık bağlarını güçlendirmek ve çocuklara farklı deneyimler kazandırarak sundukları imkânlarla hayal gücünü oluşturmak ve zenginleştirmek olduğunu söyledi.




Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da üniversite öğrencilerinin çocuklara yönelik tüm projelerine belediye olarak gerekli desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirtti.

Ömerli Mahallesi’nde Ömerli İsmail Cambaz İlkokulu’nda topluma hizmet uygulamaları kapsamında belediye ve üniversite işbirliği ile geçmişi bugünde yaşamak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen ‘Nesilden Nesile Oyun Şenliği’nde de ‘Ak terek gök terek’, ‘Mendil Kapmaca’, ‘Bezirgân Başı’, ‘Yağ satarım, Bal satarım’, ‘Don Ateş’ gibi eski oyunlar oynandı.






Oyunların haricinde Hacivat ve Karagöz, Nasrettin Hoca gibi eskiye dayanan geleneklerin de yaşatıldığı oyunların ardından öğrencilere oyuncak ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Öte yandan her iki projede de; Hazal Demir, Elvan Karakaş, Ayşe Nazlı Anas, Aslıhan Ergün, Hakkı Öztürk, Mustafa Özmen, Özge Yalçın, Rabia Sarı, Sema Alper, İsmail Yıldız, Melike Nur Şafak, İbrahim Alparslan, Ali İhsan Kıyar ve Zeynep Erol, Sevda Tosun, Merve Bektaş, Berrak Gündoğdu, Melek Hot, Neslihan Binici, Gamze Öngüç, Aynur Boz ve Kader Tekin adlı üniversite örencileri görev aldı.