Alaplı'da görev yapan Diş Hekimi Mustafa Ağlar, Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketiminin artması ile birlikte et'in yapısından dolayı sert bir besin maddesi olduğu için, eti çiğneyebilmek için dişlerimize fazla yüklenildiğini bu durumun ağız ve diş sorunlarının şiddetli ağrı ile kendini göstermesine sebep olduğunu söyledi. Yemeklerden sonra dişlerin fırçalanması gerektiğini belirten Ağlar, Kurban Bayramı'nda et ve tatlı tüketimi artıyor. Et sert bir besin maddesi olduğu için, çiğneme esnasında dişlere fazla yüklenilmektedir. Bu durumda var olan ağız ve diş sorunlarının şiddetli ağrı ile kendini göstermesine neden oluyor. Kurban Bayramında özellikle yüksek oranda şeker içeren tatlı ya da şeker tüketiminden sonra mutlaka dişler fırçalanmalıdır, eğer fırçalanamıyorsa su ile durulanmalıdır dedi.Et ve tatlı atıklarını çıkarmak için kürdan kullanılmasının diş ve diş etine zarar verdiğini belirten Ağlar, Bayramda kürdan kullanımını artmaktadır. Çünkü diş aralarına giren et, tatlı için vatandaşlarımız kürdan kullanıyor. Et, tatlı ve yiyecek artıkları kesinlikle kürdan ile çıkarılmaması gerekiyor çünkü, kürdan diş ve diş etine zarar vermektedir. Vatandaşlarımıza tavsiyem diş ve dolgu aralarında kalan gıda artıklarını en sağlıklı biçimde diş fırçası ve diş ipi ile çıkarmalarıdır diye konuştu.