Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın Zonguldak'ta ise gök gürültülü sağanak yağışlı ve parçalı bulutlu geçerken, en yüksek sıcaklık 27°C derece olacağı bildirildi. Zonguldak'ta hava Arefe ve Bayramın 1. Günü gök gürültülü sağanak yağışlı, Bayramın 2. ve 3. Günleri ise parçalı bulutlu olacak.

6 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve 1 Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve 1 Radar ile ölçüm yapılan Zonguldak'ta hava sıcaklıklarının en düşük ve en yüksek, Arefe Günü (18 Ağustos Cumartesi) 17-25, Bayramın 1. Günü (19 Ağustos Pazar) 18-25, Bayramın 2. Günü (20 Ağustos Pazartesi) 17-25, Bayramın 3. Günü (21 Ağustos Salı) 18-27 °C derece olması bekleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 'Ramazan Bayramı süresince kara ve deniz yoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın, emniyetli seyahat edebilmeleri için, yola çıkmadan önce bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesi olan http://www.mgm.gov.tr adresinden, seyahat edecekleri güzergahın hava ve deniz tahminlerini öğrenebilirler' dedi.

Prof. Dr. Eroğlu, Meteorolojinin web sitesinde, Karayolu Tahmin Sistemine seyahat tarihi, güzergah ve yolculuk süresi;  Denizyolu Tahmin Sistemine ise nokta ve seyahat edilecek rota bazında bilgiler seçilerek güncel meteorolojik tahmin ve verilere ulaşılabileceğini kaydetti.

Akıllı telefon uygulamaları da var

Ayrıca ülkemiz genelinde 667 istasyonda otomatik olarak gözlem yapılmakta olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Eroğlu, vatandaşlarımız il ve ilçelere yönelik tahmin ve güncel sıcaklık, yağış, rüzgar ve nem gibi meteorolojik bilgilere web sitesindeki 'İl ve İlçe Merkezleri Tahmini' menüsünden, ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Android ve IOS uygulamaları ile akıllı telefonlardan anlık olarak ulaşılabileceğini vurguladı.

            Prof. Dr. Eroğlu'nun açıklamasına göre, Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde hava durumu özetle şöyle olacak:

            18 Ağustos 2012 Cumartesi (Arefe): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

19 Ağustos 2012 Pazar (Bayramın 1. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

            20 Ağustos 2012 Pazartesi (Bayramın 2. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

            21 Ağustos 2012 Salı (Bayramın 3. Günü): Yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.