Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren 19 Nolu Çilek Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, Ereğli'ye yeni katılan mahallelere yönelik hat çalışmasına başlanıldığını söylerken Bayramda ise ücretsiz taşıma yapılmayacağını duyurdu.

19 Nolu Çilek Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, 29 Ağustos 2010 tarihinde yapılan referandum sonrası Ereğli'ye katılan Ören, Hamzafakıhlı ve Bölücek'te hat çalışmalarına başlanıldığını duyurdu. Başkan Akyüz hat çalışması ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Bölücek'e 3 yıldan buyana otobüs çalıştığını, Ören'e ise istenildiği takdir de merkezine kadar sefer yapılabileceğini ifade etti. Ören ve Hamzafakıllı köylerinin de Ereğli Belediyesine katılmasının ardından hatta ekleme yapılmayacağını dile getiren Akyüz konuşmasında "Bölücek Köyü yeni mahalle olmak için başvuru yaptı. Ancak biz Bölücek köyüne mücavir alan olması nedeni ile 3 senedir hizmet veriyorduk. Bu nedenle de bu bölgede hizmetimiz de bir sıkıntımız yok. Ancak Belediyeye katılmak için başvuran Ören bölgesinde belirli bir kısma kadar bizler hizmet veriyoruz. Dağ evlerine kadar çıkıyoruz. Bizden talep olması halinde de Ören'e kadar hizmet verebiliriz. Yine belediyeye yeni katılan Hamzafakıllı köyüne araç vermeyi düşünmüyoruz. Biz kendimiz buraya araç vermeyeceğiz. Ancak bize Belediyeden bir teklif gelirse değerlendiririz. Bunun nedeni ise orada çalışan 32 minibüsçü arkadaşımız var. Hiç kimsenin ekmeğine mani olmak istemiyoruz. Bu bölgenin yolcu taşımacılığını yıllardır onlar yaptığı için, bundan sonra da bu bölgenin yolcu taşımacılığını onlar yapacaktır. Ancak dediğim gibi ilerleyen zamanlarda ne neyi gösterir bir şey söyleyemiyorum. Şu anda sadece yeni mahalle olan Bölücek hattında araçlarımız çalışıyor." dedi.

Akyüz ayrıca yaklaşan Ramazan Bayramı nedeni ile de iki hatta otobüs seferlerinin artacağını ve diğer hatlarda ise seferlerde azalma olacağını söyledi. Akyüz, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, "Bildiğim kadarı ile bayram dolayısıyla düzenlemeyi yapan arkadaşlar iki hat üzerinde değişiklik yapacaklar. Diğer hatlar ise aynı kalacak. Hatta bazı hatlarda düşüş olacak. Bayramın birinci günün de Yeşiltepe ve Gülüç mevkilerinde yoğunluk olacağından burada ki araç sayılarını arttıracağız. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde diğer hatlarda düşüşler devam edecek. Çünkü potansiyel açısından hatların düşüşü ve ya yükseltilmesi rotasyona bağlı olan arkadaşlarımız yapıyorlar. Dediğim gibi Yeşiltepe, Kepez Ömerli hattı ile Gülüç hattında ki araç sayısında yükselme olacak. Bunun dışında tarifelerde yükseltme veya düşüş gibi bir durum söz konusu değil. Zam konusunda da şu anda herhangi bir gelişme yok. Bugün nasıl çalışıyorsak bayram da da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Personel ve Araç Denetim Müdürü Mehmet Bayram ramazan bayramı süreci içerisinde yaşanabileceklerle ilgili yaptığı açıklamada, bayram dolayısı ile araçların doluluk oranının yüksek olacağından vatandaşların araç içerisinde yaşanabilecek hırsızlık ve unutkanlık olaylarına dikkat etmelerini istedi, yaşanabilecek olumsuzlukların ününe geçilebilmesi için arabalarda cüzdan, çanta vs. gibi değerli eşyalarına çok dikkat etmelerini isterken yaşanabilecek aksi olaylarda hemen araç sürücüsüne bilgi vermelerinin gerektiğini aktardı. Bayram, araç personeli ve yardımcısının hal ve hareketlerinden kaynaklanan sıkıntıları da hemen 322 20 22 nolu telefona bildirmelerini isterken, tüm Müslüman aleminin ramazan bayramını kutladığını dile getirdi.