Kdz.Ereğli'de Ramazan Bayramı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi Teras Kafeterya'da bayramlaşma töreni yap/ıldı. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Engin Özkul, Ereğli Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma törenine katılanlara kolonya ve çikolata ikramında bulunuldu. Kaymakam İbrahim Çay yaptığı konuşmasında, Bayramlar, sevgi, birlik ve mutlulukların paylaşıldığı günlerdir. Birlik ve beraberliğimizin bozulmadan, nice bayramlar geçirmemizi, sağlık ve mutluluk içinde geçirmemizi diliyor ve saygılar sunuyorum. Ayrıca ramazan bayramı törenimize katılımınızdan dolayı uzaktan yakından teşrif eden dostlarımıza teşekkür ediyor esenlikler diliyorum dedi

 

POSBIYIK'TAN VEKİLLERE BAYRAM TEPKİSİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkan ı Halil Posbıyık ise milletvekillerini eleştirdi.  Posbıyık, AKM' deki bayramlaşma programında yaptığı açıklamada Göktepe Camisi'nde Bayram Namazı'nın kıldıktan sonra Köseler Mahallesi'nde gelenekselleştirilen bayram sabahı kahvaltısına katıldıklarını söyledi.

   Daha sonra Ereğli Belediyesi'ndeki Bayramlaşma programını tamamladıklarını anlatan Posbıyık,  Bu bayramın daha coşkulu geçtiğine inanıyorum. Herkesin cıvıl cıvıl olduğunu görüyorum. Yüce tanrıya dua ediyorum; insanların, Müslümanların kırıldığı bu ortamda Müslümanlara ve insanlığa yardım etmesini diliyorum. Kavgaların, savaşların durması en büyük dileğimiz. Ülkemizde sıkıntıların ortadan kalkması, daha sonra da İnşallah sayın hükümet üyelerinin Ereğli'ye yüzünü dönmesini diliyorum dedi.

Bayram programına katılmayan AK Partili Milletvekillerini eleştiren Posbıyık, Ancak, Bayramda dahi burada milletvekili göremiyorum. Hükümetin Zonguldak'ta üç milletvekili var ama maalesef bir tanesi dahi halkın bayramını kutlamak için teşrif etmiyorlar. Seçim zamanı buradan ayrılmıyorlar ama bayramda bir tanesi dahi ortada yok. Bu milletvekillerine yeter artık diyoruz. Yüzlerini Ereğli'ye dönsünler. İlçedeki ekonomik sıkıntı ve problemlerin ortadan kalkması için biraz gayret etsinler. Allah'ım, bunları inşallah bu yönde bir işaret buyursun diye dua ediyorum. İslam aleminin, ülkemin, Ereğli'de yaşayanlarımızın bayramını kutluyorum diye konuştu.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile eşi Neriman Posbıyık, Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Özkul ve Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan daha sonra Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'na geçerek, yurdun konukları olan kızların bayramını kutladı. Protokol üyelerinin yurtta kalan kızlarla sohbet ettiği ziyarette, konuk protokole tatlı ve çay ikram edildi.  Protokol daha sonra Ereğli İzmirlioğlu Huzur Evi'ne geçerek, yaşlıların bayramını kutladı.